Tuomittuna odottamaan - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Tuomittuna odottamaan

14.2.2019 9:00

Elämäntilanteesta riippuen aina tuntuu olevan joitakin haaveita, toiveita ja suunnitelmia mielemme pohjalla, joita odotamme. Lapsena ne saattoivat olla karkipäivä, kesäloma ja uimarannalle meno. Vähän myöhemmin aloimme odottaa täysi-ikäisyyden saavuttamista ja aikuisena olemista. Sitten omaan asuntoon muuttamista, ulkomaanmatkoja, kesätöitä, alennusmyyntejä, tenttirupeamien loppumista… Ehkä jossain kohtaa eläkepäiviä.

Voiko koskaan nauttia tästä hetkestä, jos aina haikailee jotakin muuta? Onko toisaalta olemassa sellaista vaihetta elämässä, joillon ei odota mitään?

Kun nyt katson ikkunasta ulos, pakkanen paukkuu ja lunta kerääntyy joka päivä huikan edellistä enemmän eikä työmääräkään tunnu kovin paljoa kevenevän. Miksei voi olla jo viikonloppu? Miksei joku voi tehdä töitä puolestani? Miksei aurinko voisi paistaa edes pienen hetken? Sen sijaan, että alamme odottaa taas seuraavaa päämäärää tai jotakin parempaa, on välillä hyvä pysähtyä katsomaan taaksepäin. Miten pitkän matkan olen jo tullut? Mitä kaikkea olen jo saanut aikaan? Mitä voin kiitollisena muistella juuri nyt?

Lopultakin elämässä on kysymys meidän reaktioistamme ja tavastamme käsitellä olosuhteita. Nykyistä tilannetta voi olla vaikea muuttaa, mutta omaa suhtautumistaan voi. Sen sijaan että käyttää aikansa paremman odotteluun, voi luottaa tulevaisuuteen. Tuleva viikonloppu voi olla katastrofaalinen tai sitten paras ikinä, samoin myös seuraava arkipäivä.

Anna arjelle mahdollisuus yllättää. Elämäsi paras aika voi olla juuri nyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos