Naamoja ja numeroita - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Naamoja ja numeroita

14.4.2019 8:00

Heti kun astuu ovesta ulos, ei voi olla välttymättä joka suunnalta hyökkäävistä vaalimainoksista. Ehdokkaiden kuvia on liimattu katujen ja teiden varsille, autoihin, roskiksiin, ikkunoihin, ilmoitustauluille ja linja-autoihin. Postilaatikko täyttyy niistä ja avasipa minkä tahansa sosiaalisen median kanavan, tahti vain kiihtyy.

On paljon lupauksia, kiihkeitä kannanottoja ja toisten mielipiteen tallomista. Siinähän ei ole mitään väärää, että ihmiset eivät ole samaa mieltä asioista. Ongelmat nousevat silloin, kun keskustelukulttuuri ja vuorovaikutus muuttuu agressiiviseksi ja ainoana tarkoituksena on  voittaa muut. Aito toisten mielipiteiden kuunteleminen ja keskustelusuhteen säilyttäminen ovat hyvän vuorovaikutuksen lopputuloksia.

Yhteiskunnalliset ongelmat eivät ole mustavalkoisia eivätkä yksiselitteisiä. Kaikilla pitäisi kuitenkin olla sama päämäärä, eli tehdästä Suomesta jokaiselle hyvä paikka elää. Tavat voivat olla erilaisia ja jokainen tehty päätös on aina lopulta kompromissi. Siksi en usko lupauksiin tai ehdottomiin mielipiteisiin, joita megafoneista kailotetaan pitkin toreja.

Ehkä oman äänen merkitys ei tunnu kovin suurelta, ehkä on vaikea päättää ehdokasta, tai ehkä vaalimainokset alkavat jo kyllästyttää. Siitä huolimatta nyt on mahdollisuus vaikuttaa siihen, kenen ääni kuuluu Arkadianmäellä ja kuinka suurella volyymilla. Äänestäminen ei ole mahdollisuus, vaan velvollisuus. Siksi taidan mennä selaamaan taas naamoja ja numeroita, jotta tiedän kenet kirjoitan lappuun sunnuntaina.

Nähdään vaaliuurnilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos