Yksinkin voi matkustaa – 6 koottua vinkkiä - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Yksinkin voi matkustaa – 6 koottua vinkkiä

4.8.2019 9:00 | Päivitetty 4.8.2019 18:24

*Kun kerrankin on mahdollisuus päättää täysin itse, minne haluat mennä ja mitä tehdä, niin rakenna juuri itsesi näköinen matka. Jos et oikeasti ole kiinnostunut siitä kuuluisasta tornista tai museosta, niin valitse kohteeksi vaikka kirpputori, kirjakauppa tai ihana kahvila. Sinä saat päättää aikatauluttaa – aivan kaiken.

*Kirjoita kokemukset ylös. Myöhemmin on mielenkiintoista lukea sattumuksia ja fiiliksiä matkalta, kun istut jo kotona sohvalla (ja luultavasti teet niillä muut kateellisiksi).

*Ota paljon kuvia ja pyydä muita ottamaan niitä itsestäsi! Ne ovat ehkä parhaita tuliaisia kotiin viemisiksi.

*Opastetut kierrokset kannattaa hyödyntää, mikäli yksinään kiertely alkaa jossakin kohtaa kyllästyttää. Siten pääset tutustumaan uusiin kohteisiin ryhmän mukana ja ehkä saamaan samalla myös uusia tuttavuuksia.

*Muista olla varovainen, sillä matkustamisen on kuitenkin tarkoitus olla hauskaa eikä suinkaan pelottavaa. Kaikilla kaduilla ja kujilla ei kannata kertoa matkustavansa yksin. Ota selvää jo etukäteen alueista, joilla liikut.

*Nauti matkustamisesta hyvän kirjan parissa tai kuuntele kiinnostavaa podcastia istuitpa sitten lentokoneessa, junassa tai vaikka bussissa.

Tärkeintä on yksin matkustaessa se, ettet jää suremaan matkakumppaneiden puutetta, vaan opit nauttimaan uusista seikkailuista ilman tuttuja kasvoja. Opit paljon itsestäsi (luultavasti paljon enemmän, kuin jos matkustaisit porukassa) ja huomaat selviytyväsi monesta täysin itse. Kotiin palatessasi mukanasi on paljon mahtavia kokemuksia, enemmän itseluottamusta ja monta tarinaa kerrottavana. Joten jos vielä arkailet lähtemistä ja suret matkaseuran puuttumista, niin on aika varata matkaliput. Aloita vaikka ensin lähtemällä lyhyemmälle matkalle. Ehkä jossain vaiheessa huomaatkin varanneesi vain menolipun ja oletkin rinkka selässä lentoasemalla. Elämä yllättää ja matkustaminen avartaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset