Syksystäkin selviää jos arki on mielekästä - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Syksystäkin selviää jos arki on mielekästä

7.9.2019 17:32

Illat alkavat vähitellen hämärtyä, aamut viilentyä ja loma on enää vain muisto. Syksy on täällä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kannattaisi masentua ja voivotella edessä häämöttävää vuodenaikaa. On aika ottaa ilo irti arkeen paluusta ja uusista tuulista.

* Syksy on hyvä tilaisuus aloittaa jotain uutta – vaikkapa saattaa loppuun neulomisprojekti, ilmoittautua tanssikurssille tai leipoa pakastin täyteen vierasvaraa.

* Osta uusia kynttilöitä tai kaivat vanhat esiin kaapista. Hämärtyvät illat tunnelmavalaistuksessa ovat parasta!

* Arjen aikatauluttaminen vähentää stressiä. Kun kaikki on järjestetty kalenteriin, mikään tapaaminen ei unohdu ja hallitset paremmin ajankäyttöä.

* Muista pitää viikossa vähintään yksi päivä, jolloin et sovi mitään tekemistä. Pidä päivä vapaata ja tee vain sellaisia asioita, joista todella nautit.

* Suunnittele pieniä mukavia hetkiä myös arkipäiville. Lounastreffit ystävän kanssa, lenkkeily luonnossa tai spontaani vierailu isovanhemmilla piristävät.

* Lue kirjoja. Mikä olisi parempaa kuin istua hetki viltin alla ja lukea hyvää kirjaa, kun sade ropisee ikkunaan.

* Sisusta uudestaan. Pienetkin muutokset piristävät mieltä: vaihda koristetyynyt sekä kynttilät syksyyn sopiviksi ja osta lisäksi uusi viherkasvi.

* Suunnittele vähintään yksi innostava lomapäivä. Reissun ei tarvitse olla pitkä tai kallis, jotta se olisi piristävä ja ikimuistoinen. Jo yksi kylpyläpäivä tai patikointiretki tekee ihmeitä arjen keskelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos