Maailman parhaat paikat – top 10 - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Maailman parhaat paikat – top 10

2.12.2019 9:00

10.  Hotellin kylpyamme

Koska en itse omista kylpyammetta, kylpyyn pääseminen tuntuu aina erityiseltä. Kiireettömänä aamuna hotellihuoneen ison kylpyammeen lämpimässä vedessä aika pysähtyy ja mieli tyhjenee. Olo on uskomattoman rentoutunut.

9.  Rantasauna

Saunominen on ylipäätään kerrostaloasukkaalle harvinaista herkkua ja rantasaunat vielä kaukaisempia. Pieni hirsinen mökki järven rannalla, jonne hiivitään pakkasen narskuessa kenkien alla, on kuin sadusta. Välillä heitetään löylyä, kiljutaan alasti lumihangessa ja sitten taas analysoidaan elämää lauteilla. Kuulostaa ihanalta illalta.

8.  Suomalainen metsä

Metsässä vaeltaminen, marjastaminen ja suunnistaminen tuo hyviä muistoja lapsuudesta – joskus sinne on hukattu silmälasit ja toisinaan juostu pakoon vihaisia ampiaisia. Metsässä samoilu rauhoittaa ja usein mukana kotiin palatessa on ollut ämpärillinen marjoja ja suupielet sinisenä.

7.  Satama

Jyväskylän satama ei ehkä ole mikään Unescon maailmanperintökohde, mutta se on silti kaunis paikka. Kesällä aurinkoisena päivänä sataman portailla on ihana istuskella ja seurata ohikulkijoita, nauttia auringosta ja syödä jäätelöä. Järvi kimaltaa edessä ja aina välillä jonkun nauruu kaikuu saunalautalta.

6.  Pariisin Jardins du Trocadéro

Pariisi on yksi rakkaimmista kaupungeista, eikä siitä voi koskaan saadaa tarpeekseen. Yksi sen parhaimmista paikoista on Jardins du Trocadéro, jonka portailta ja penkeiltä on paras paikka ihailla Eiffel-tornia. Myöhään illalla turistimassojen lähdettyä kannattaa suunnata sinne macaron-leivosten kanssa ja jäädä tuijottamaan välkkyvää tornia. Lupaan, että muistat sen hetken vielä pitkään.

5.  Auton takapenkki kirkkaana talvi-iltana

Olen matkustanut ympäri Suomea lapsena ja niiltä autossa istutuilta kilometreiltä on vain hyviä muistoja. Edelleen nukahdan parhaiten auton moottorin tasaiseen hyrinään. Jostain syystä nautin takapenkillä istumisesta ja muistan haaveilleeni monet kerrat tulvaisuudesta tuijotellen kirkasta tähtitaivasta takapenkiltä piirtäen kuvioita huurteiseen ikkunaan.

4.  Mummolan nurkkakamarin sänky

Mummola oli lapsena paras paikka. Eikä vähiten siksi, että yökyläillessä sain nukkua nurkkakamariksi kutsutun huoneen isossa parisängyssä, jossa oli maailman pehmein peitto ja monta pehmolelua. Peitto oli kulunut uskomattoman pehmeäksi vuosikymmenten varrella ja saatoin aamulla kulkea se ympärilläni olohuoneeseen katsomaan papan kanssa aamu-uutisia.

3.  Laituri kesäiltana

Suljet silmät ja kuulet laineiden liplatuksen ympärillä, käen kukkumisen jossakin vastarannalla ja lempeän ilta-auringon säteet tuntuvat iholla. Laiturihetkeen tiivistyy suomalainen kesä koko kauneudessaan.

2.  Lentokenttä

Vaikka lentokenttiin usein liitetään kiire ja hektisyys, ne ovat lempparipaikkojani. Lentokentälle tiivistyy monta tunnetta: jännitys ja innostus uusiin seikkailuihin lähtemisestä ja toisaalta jälleennäkemisiä kotiinpaluun jälkeen.

1.  Lapsuudenkodin olohuoneen sohva

Maailman turvallisin ja rakkain paikka on lapsuudenkodin olohuoneen sohva. Siihen kun käpertyy viltin alle takkatulen rätistessä vieressä tuntuu aina siltä, kuin olisi turvassa kaikelta pahalta ja samalla siltä, että kaikki on mahdollista. Ihan kuin olisi lapsi jälleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset