Osa peruspalvelukeskuksista sulkee ovensa kesälomiksi - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Osa POSA:n terveyskeskuksista sulkevat ovensa kesäksi

Osa peruspalvelukeskuksista sulkee ovensa kesälomien takia porrastetusti. Hoitoon pääsee keskitetysti Kankaanpäässä.

30.6.2017 17:09

Palvelukeskukset sulkevat ovensa porrastetusti. Ensimmäisenä ovensa kokonaan sulki heti juhannuksen jälkeen Honkajoen, Jämijärven ja Siikaisten keskukset. Honkajoella, Jämijärvellä ja Siikaisissa hoitoon pääsee taas 17. heinäkuuta alkaen.

Seuraavana ovensa sulkee Karvian ja Pomarkun pisteet. Sulku kestää heinäkuun 17. päivästä elokuun kuudenteen päivään asti.

Peruspalvelukeskus Virastotalo on kiinni heinäkuussa lähes kolme viikkoa, heinäkuun kolmannesta päivästä 21. päivään. Äitiys- ja lastenneuvolan palvelut keskitetään sulkujen ajaksi Tapalaan.

Kun peruspalvelukeskukset ovat kiinni, pääasiassa ihmiset saavat hoitoa peruspalvelukeskus Tapalassa Kankaanpäässä. Tapalassa lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotto ja päivystys, fysioterapia, osastot sekä laboratorio toimivat normaalisti koko kesän ajan.

Asukkaat suhtautuvat ymmärtävästi ja positiivisesti sulkuihin, kertoo johtava ylilääkäri Kaija Antola. Valituksia ei ole tullut.

–Jäsenkuntien asemat ovat olleet jo monta vuotta osan kesästä kiinni. Toivottavasti myös tänä vuonna onnistumme palvelemaan asiakkaitamme siten, ettei suluista tule kohtuutonta haittaa, toivoo Antola.

Sulkujen syynä on kesälomakauden helpottaminen.

–Sulkujen avulla lomat on pienen henkilökunnan kesken saatu paremmin jaksotettua ja sijoittua lomakaudelle.

Ruuhkia hoitoon pääsyssä ei ole ollut.

–Ruuhkia ei meille ole syntynyt. Sulussa olevien terveysasemien asiakkaat eivät aina ole tienneet, että oman aseman puhelinnumero toimii myös sulun aikana. Tämän on aiheuttanut jotain epätietoisuutta siitä, mistä numerosta esimerkiksi laboratoriovastauksia voi kysyä, sanoo ylilääkäri.

Sulkujen ajan voi siis soittaa palvelukeskusten tuttuihin numeroihin. Puhelut ohjautuvat sitä kautta automaattisesti Kankaanpäähän.

–Tapalassa on sulkujen ajaksi siirretty päivystykseen ajanvarauspuolelta henkilökuntaa, jotta päivystys toimisi päiväaikaan mahdollisimman jouhevasti.

–Kannattaa varata vastaanottoaika puhelimitse ennalta, niin ei tarvitse turhaan jonottaa. Meillä Tapalassa on neljä lääkäriä irrotettu päivystykseen päiväajaksi. Illalla ja viikonloppuisin päivystäjiä on yksi lääkäri entiseen tapaan, kertoo Antola.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset