Kylätalo yhdistää kolme yhdistystä - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Karviassa tapahtuu: Marjasuon kylätalo yhdistää kolme yhdistystä

Tänä kesänä siirretyn Marjasuon kylätalon töissä ahkeroivat Seppo Hakola ja Reijo Mäki.

21.7.2017 6:06

KARVIA Kolmen yhdistyksen voimanponnistus, Marjasuon kylätalokokonaisuus, on rakentunut Nummijokitien varteen pikkuhiljaa.

Mukana olevat Marjasuon pienviljelijäyhdistys, Marjasuon metsästysseura ja Karvian perinnejuoma aloittivat vuonna 2015 harrastetilojen rakentamisen. 150-neliöiset tilat ovat osaltaan viimeistelyä vaille valmiita. Normaalien keittiö, sauna ja pukuhuonetilojen lisäksi löytyvät myös riistankäsittelytilat kylmiöineen, sahdinvalmistustila sekä yhdistysten varastotilat.

Tämän vuoden suurin ponnistus on ollut hirsirunkoisen kylätalon siirto kilometrin päästä kokonaisena harrastetilan kanssa samalle tontille. Sataneliöinen kylätalo on alkujaan vuodelta 1841 ja se on ollut aiemmin asuinkäytössä. Talo on tarkoitus rakentaa kokous- ja juhlatilaksi. Siihen mahtuu arviolta nelisenkymmentä henkilöä.

–Yhdistykset ovat käyttäneet noin 10 000 talkootyötuntia näiden vuosien varrella. Rahoitusta rakennushankkeisiin on saatu Leader+ Pohjois-Satakunnalta, EU:n maaseuturahastosta sekä Karvian kunnalta. Paljon on myös saatu lahjoituksia, sanoo Karvian perinnejuoman sihteeri Teija Keisala.

Grillikatos ollut käytössä viime syksystä lähtien ja Perinnejuoman jäsenet ovat käyttäneet sahdinvalmistustilaa toukokuusta lähtien. Siellä on tehty muun muassa sahtia, joka lähtee edustamaan Karviaa sahdinvalmistuksen SM-kisoihin elokuussa.

Tänä kesänä on ollut jo kyläiltoja ja saunailtoja. Jatkossa käyttö lisääntyy yhdistysten kokousten ja muiden tapahtumien myötä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset