Pääkirjoitus: Vain avoin keskustelu voi tuoda parannuksia – ja se tiedetään myös Laviassa - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Pääkirjoitus: Vain avoin keskustelu voi tuoda parannuksia – ja se tiedetään myös Laviassa

23.10.2017 3:00

Koulutyö on herättänyt syksyn aikana runsaasti keskustelua koko Kankaanpään seudulla. Ehkä kuumimpana on käynyt keskustelu Kankaanpään kouluverkosta, mutta myös Laviassa on kiehunut.

Muun muassa Suomelan koulun oppilaiden koulukyyteihin liittyvät ongelmat ovat saaneet paikalliset vanhemmat tuohtumaan. Vanhempien näkemys on ymmärrettävä ja siihen on helppo yhtyä: kukaan ei halua lapsensa jäävän kyydistä koulupäivän päätteeksi.

Ongelmaksi näyttää muodostuneen katkokset tiedonkulussa. Kuljettajat ja opettajat eivät välttämättä aina tiedä, pitäisikö yksittäisen lapsen olla kyydissä – vai meneekö koululainen koulupäivän jälkeen esimerkiksi kaverinsa luo.

Sekä koulu että kuljettajat näyttävät ottaneen kritiikin vakavasti; tilanne halutaan korjata. Samalla koululla muistutetaan, että vastaavia tapauksia saattaa tapahtua myös tulevaisuudessa. Oppilaiden ja vanhempien tulee muistaa kertoa koulukyytitarpeiden muutoksista.

Puolin ja toisin heiteltyjen väitteiden ja syytösten sijaan koulutoimen ja vanhempien tulee korjata tilanne yhdessä keskustellen. Juuri tästä lienee Laviassa kyse; vanhempainyhdistys nosti asian esille julkisesti, koska kaikkien osapuolten näkemykset halutaan kuulla.

Avoin keskustelu on tärkeää, olipa kyse mistä asiasta tahansa. Kun se liittyy pieniin koululaisiin, on keskustelu entistä tärkeämpää. On kaikkien osapuolten yhteinen asia, että koulumatkat ovat turvallisia. Siihen Laviassakin pyritään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset