Pääkirjoitus: Jos yhtä voi toivoa, se on rauhallinen joulu - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Pääkirjoitus: Jos yhtä voi toivoa, se on rauhallinen joulu

21.12.2017 17:00

Vaikka maalla on totuttu elämään omissa oloissa, on joka puolella Suomea jouduttu jo myöntämään, ettei maastamme enää juuri löydy lintukotoja. Rauhallisemmaksikin arvioidulla kylällä saattaa tapahtua mitä vain. Siksi asukkaiden on voitava luottaa virkavaltaan – niin poliisiin kuin pelastustoimeenkin.

Sen takia tiedot poliisin toimintavalmiusajoista ovat huolestuttavia. Pohjois-Satakunnan kunnista esimerkiksi Siikaisissa voi poliisia joutua odottamaan kiireellisissäkin hälytystehtävissä jopa kolme varttia.

Positiivista sen sijaan on se, että Kankaanpäässä poliisi saapuu Satakunnan kunnista kolmanneksi nopeimmin. Edellä ovat vain Pori ja Rauma.

Erot saapumisajoissa selittyvät maantieteellä. Kankaanpäässä poliisi saapuu paikalle nopeammin oman aseman ansiosta. Sen sijaan moniin sen vastuualueeseen kuuluviin kuntiin on pitkähköt välimatkat, eivätkä kaikki maantietkään suosi korkeita ajonopeuksia.

Vaikka erityisesti jouluna korostetaan hiljentymisen ja rauhoittumisen merkitystä, ovat vuoden ykköspyhäpäivän jälkeiset rikostilastot olleet monina vuosina surullista luettavaa – samoin kuin esimerkiksi tulipalotilastot.

Pelastustehtävien taustalla on monesti varomattomuus, poliisi puolestaan joutuu usein puuttumaan väkivaltarikoksiin. Jos jotain voi toivoa, niin sitä, että molemmilta vältytään tänä vuonna.

Siksipä: Kaikille lukijoille oikein hyvää ja rauhallista joulua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset