Seurat ovat lirissä koronan takia - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Seurat ovat lirissä koronan takia

18.8.2020 7:35

Parin kesäkuukauden jälkeen keväällä Suomeen iskenyt koronavirus on taas täällä. Ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja tietääkseen pandemian toisen aallon olevan aluillaan.

Tiedotusvälineet kertovat päivittäin kasvaneista tartuntaluvuista ja jopa sadoista altistuneista ympäri Suomen.

Tilanne on puoli vuotta ensimmäisen aallon alkamisen jälkeen jälleen herkkä. Taloudellisesti katsoen monessa kotitaloudessa syksystä tulee synkkä. Juuri kun töihin on päästy palaamaan kevään jälkeen, tummat pilvet leijuvat jälleen työpaikkojen yllä. Pahimmassa tapauksessa Suomi laitetaan jälleen kiinni ja se tietää tarkan markan päiviä monelle yritykselle ja sitä kautta yritysten työntekijöille.

Tilanteelle ei voida mitään. Tauti leviää, iskut on vain otettava vastaan.

Pandemia kurittaa kaikkia, joten ajatukseni liukuu aina välillä maailman turhimpaan tärkeään asiaan, eli urheiluun. Miten käy huippu-urheilun, kun korona sulkee areenat ja kisapaikat? Suomalaisilla urheiluseuroilla ei ole varaa pelata pelejään tyhjille katsomoille, samalla tapaa mitä NHL:ssä tehdään tälläkin hetkellä.

Miten käy esimerkiksi kotoisan jääkiekon Liigan? Kauden pitäisi käynnistyä lokakuun alussa. Katsojamäärissä mitattuna Suomen suosituimman palloilusarjan alku ajoittuu maalaisjärjen mukaan hetkeen, jolloin pandemian toinen aalto jyllää kiivaammillaan.

Viime talvena talvilajit tyssäsivät kuin seinään maaliskuun puolivälissä. Nyt on uhkana, että lajit eivät välttämättä pääse alkamaan aikataulujen mukaan.

Entä miten mahtaa käydä pesäpallokauden? Superpesiksessä naisten runkosarja päättyy reilun viikon kuluttua ja miesten syyskuun alussa. Runkosarjat pystytään varmasti pelaamaan loppuun, mutta pudotuspelien osalta kaikki on auki.

Vastikään naisten Ykköspesiksessä Mailajunioreiden ja Pöytyän Urheilijoiden välinen ottelu jouduttiin siirtymään flunssasta johtuvien koronatestien takia. Sama uhka leijuu myös Pesäkarhuissa. Joukkueen pelaajia on joutunut koronatestiin flunssaisuuden takia. Toivotaan, että kyseessä on "vain" kesäflunssa, eikä mitään vakavampaa. Koronatartunta saattaisi päättää joukkueiden kauden karanteenien takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset