Perunan tislaaminen viinaksi on hukkaan heitetty mahdollisuus Suomessa - Puheenvuoro - Kankaanpään Seutu

Sarvesta härkää –  potusta viinaa

Miksi perunaa ei tislata, keitetäänhän meillä selluakin.

26.5. 6:15

Jatkojalostus ei ole perin suomalainen ilmiö, harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta. Potut maksamme ja syömme pottuina, irlantilaisen rukiin ostamme nestemäisinä jalosteina 40-prosenttiseksi alkoholiksi jalostettuna.

Meillä jokaisella on mielipide uusista perunoista. Siikli ja Annabelle kilpailevat keskenään, ennen juhannusta kelpaa Timokin. Ajatus uusista perunoista on saanut meidät hyväksymään jopa egyptiläiset ja ruotsalaiset varhaisperunat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos