Kankaanpään kaupungin historian ensimmäiset innovaatiopalkinnot jaettiin maanantaina.
Palkinto myönnetään hyvästä innovatiivisesta ideasta tai toimintatavasta, jolla on viety eteenpäin alueen hyvinvointia ja kehittymistä. Idea voi periaatteessa olla mikä tahansa, sillä sen alaa ei ole säännöissä rajattu.
Työryhmä otti kaupunkilaiset mukaan ja pyysi yleisöltä ehdotuksia ensimmäisten palkintojen saajiksi.
Yritysten ja yhteisöjen sarjassa tunnustus meni Vatajankoski Oy:lle, joka on uudistanut liiketoimintaansa niin ponnekkaasti, että myös perinteikkään yrityksen nimi on hiljattain uudistettu. Sähkön rinnalle on noussut liiketoiminnan uudistaminen ja energiabisnes kokonaisuudessaan. Maailmanlaajuinen huomio on tullut sivutuotteena, samoin kuin monet palkinnot.
””Myös innovaatiopalkinto on hyvä innovaatio.”
Henkilösarjassa 500 euron palkinnon kumarsi Worker Finland Oy:n toimitusjohtaja Petri Syrjätie. Hän on innovoinut ukrainalaisten työllistymiseen liittyen hoiva-alan koulutuksen yhdessä Kankaanpään Opiston kanssa ja auttanut ukrainalaisia työllistymään muun muassa Jämijärvelle Jatelco Oy:lle.
Syrjätie ei ole ollut järjestämässä pelkästään työpaikkoja, vaan on perustelujen mukaan tarvittaessa järjestänyt työntekijöille vaikka auton talvirenkaineen, jotta kulkeminen työpaikalle on onnistunut. Lisäksi hän on ollut mukana perustamassa myös erittäin suosituksi osoittautunutta PadelCenteriä eli ollut rantauttamassa uutta liikuntamuotoa Pohjois-Satakuntaan.
Palkinto sai alkunsa kokoomuksen viime vuonna tekemästä valtuustoaloitteesta. Kaupunginhallitus antoi innovaatiotyöryhmälle tehtäväksi miettiä innovaatiopalkinnolle perusteet ja tavan, miten palkinto vuosittain jaetaan.
”Kyse voi olla pienestä tai suuresta innovaatiosta, ideasta tai tavasta, jolla Kankaanpää on saanut tunnettavuutta”, työryhmän puheenjohtaja Heikki Jaakkola (kesk.) tiivisti.
On syytä sanoa, että myös innovaatiopalkinto on hyvä innovaatio.