Seurakuntatietojen julkaiseminen ei lopu Seudussa

Tärkeät seurakuntatiedot löytyvät jatkossakin sivuiltamme.

Seurakuntatapahtumat löytyvät paperilehden sivuilta myös tulevaisuudessa.

Paikallislehden tekemisessä on monia miellyttäviä puolia. Yksi niistä on suora ja välitön kytkös lukijoihin.

Kun jokin asia askarruttaa tai painaa mieltä, moni tilaajista ottaa yhteyttä. Soittaa, kirjoittaa tai pysäyttää nähdessään. Kaikki yhteydenotot ovat arvokkaita.

Joskus asiat ovat juttuvinkkejä, joskus kysymyksiä ja välillä myös pettyneitä purkauksia.

Viime päivinä moni on soittanut ja tuonut esiin harmituksensa. On syntynyt vaikutelma, että Kankaanpään Seutu olisi lopettamassa seurakuntasivun. Näin ei ole käymässä.

Palautepuhelujen syynä on hämmennyksen ja harmituksen lisäksi hämmentäväksi koettu viestintä. Parin viime maanantain seurakuntasivujen punaiselle kirjoitetusta sanamuodoista on voinut saada vaikutelman, että seurakuntatiedot eivät jatku maksullisenakaan.

Moni varttuneempi lukija on kokenut asian niin, että ikäihmisiä ei arvosteta. Kaikilla seurakuntalaisilla ei ole pääsyä verkkosivuille tai sosiaalisen median kanaviin.

Osa lukijoista ei myöskään halua hakea itselleen merkityksellisiä ja tärkeitä asioita internetistä, vaan kokee paperilehden parhaaksi kanavaksi. Asia on varmasti näin.

”Moni lukija kokee paperilehden parhaaksi kanavaksi.”

Mikä sitten muuttuu?

Seurakuntatietoja julkaistaan jatkossakin, mutta hieman eri muodossa. Kankaanpään seurakunta ostaa jatkossa Seudusta ilmoitustilaa, jotta lukijat ja alueen asukkaat pysyvät jatkossakin perillä tärkeistä seurakuntatiedoista ja -tapahtumista.

Hämmennystä herättäneessä viestinnässä on onneksi myös hyvät puolensa.

Muutos tulee nyt lehden palstoilla käsiteltyä perusteellisesti. Seurakunta haluaa jatkossakin palvella ihmisiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos