Kauko Juhantalo pitää tehokasta tiedustelua terrorismin esteenä

Marjo Keski-Heikkilä
Kauko Juhantalo pitää tehokasta tiedustelua terrorismin esteenä

Kansanedustaja Kauko Juhantalo (kesk.) kannattaa aiempaa tiukempaa tiedustelulakia.

MIELIPIDE Vilkas sote-keskustelu peittää helposti alleen muut ajankohtaiset aiheet, kuten esimerkiksi ajankohtaisen tiedustelulainsäädännön uusimisen. Ihminen tottuu, jopa turtuu, jatkuvasti esillä olevaan terrorismiin ja väkivaltaan sekä ihmisten että valtioiden välillä. Ampuminen ja väkivalta ovat uutisvirrassa hetken huumaa, kunnes hiipuvat ikään kuin uutta odottamaan. Tätä kehitystä on kaikin keinoin kyettävä estämään myös viranomaiskeinoin. Silloin on oltava yksi askel pahan suunnittelijoita edellä. Uudet tiedustelulait on saatettava voimaan nopeasti.

Eduskunta käsittelee paraikaa tiedustelulakia, jonka tarkoituksena on parantaa sotilas- ja siviilitiedustelumme nykytilaa ja antaa viranomaisillemme edellytykset ehkäistä kansalaisiamme vastaan kohdistuvia rikoksia. Viime ajan tapahtumat ovat traagisesti osoittaneet, että olemme nopeasti välttämättömässä tarpeessa antaa viranomaisillemme lisää toimintavaltuuksia ja mahdollisuuksia.

Terrorismirikosten suunnitteluvaiheessa olemme nyt hyvin paljon riippuvaisia kumppanimaidemme antamasta tiedosta. Tämä ei ole kestävää, Suomen on tässä asiassa oltava isäntä omalla maaperällä.

Tehokas tiedustelu sivuaa hyvin läheisesti ihmisen yksityisyyttä. Osa kriitikoista onkin huolestunut tavallisiin kansalaisiin kohdistuvasta valvonnasta. Tämä onkin tarkasti otettava asia. Tietomäärä, joka tulee tarkasteluun, on jo tarkasti seulottu ja äärimmäisen pieni kaikesta siitä tietomassasta, joka verkossa liikkuu. Rehellisellä kansalaisella ei ole tässä pelättävää.

Tiedustelulait on saatava voimaan mahdollisimman nopeasti. Kiireellisyys edellyttää 5/6 osan enemmistöä eduskunnassa ja antaa siksi eduskunnan oppositiolle mahdollisuuden yleisistä poliittisista syistä kiireellisyyttä vastustaa käymällä teoreettista keskustelua ihmisoikeuksista.

Nyt on kyse ihmishenkien turvasta ja siksi kiireellisyys on paikallaan. Kunhan aikansa tätä keskustelua on käyty, uskon lopulta vastuuntuntoisen sosiaalidemokraattisenkin puolueen äänestävän hallituksen kanssa kimpassa tässä asiassa.

Kauko Juhantalo

kansanedustaja (kesk.)


Kommentit (1)

  • KERTTU

    Paras ratkaisu terrorismin ehkäisyyn on rajalla tehtävä passien tarkastus.Pakolaisten vastaanoton lopettaminen suomen maaperälle on toinen erittäin hyvä keino.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio