Likaista peliä politiikassa

Päivi Leppilahti

Kunnallisvaalit ovat hetkeksi ohi, mutta niistä riittää tarinoita vielä vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Vaalipäivän lähestyessä eri puolueiden ehdokkaista osa kävi todella kuumana ja omia läpimenomahdollisuuksia pyrittiin pönkittämään keinolla millä tahansa.

Kankaanpäässä perussuomalaiset uhosivat ennen vaaleja, että he lisäävät valtuustossa päälukuaan vähintään kahdella. He odottivat todellista jytkyä, mutta se jäi saavuttamatta.

Perussuomalaisten aggressiivinen kampanjointi herätti muissa puolueissa hämmennystä. Ala-Honkajoella ennen vaaleja kolahti postilaatikkoihin tiedotteita, joissa asukkaita muistutettiin, kuka oli äänestänyt kyläkoulun puolesta tai sitä vastaan. Perussuomalaista osa kutsui kilpailijoita vaalikampanjoinnin aikaan makkarakojulle, mutta osa hätisteli heidät kovaan ääneen pois. Kiistaa käytiin myös siitä kenen makkarat ovat maukkaampia.

Varsinaisena vaali-iltana toripuolueeksi itseään kutsuvien perussuomalaisten vaalitoimistolla tunnelma oli jännittyneen odottava vielä varttia ennen ennakkoäänten julkistamista.

Ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua, mutta kun ensimmäiset ennakkoäänet rävähtivät näyttöruudulle, niin puheensorina lakkasi kuin leikaten ja ympärille laskeutui hiljaisuus.

Suurella rahalla tehty kampanja ei tuottanut toivottua tulosta. Perussuomalaiset kokivat karvaan tappion myös valtakunnallisesti.

Tappiosta huolimatta perussuomalaisten riveistä löytyy näiden vaalien Kankaanpään äänikuningatar. Hän on Sofia Latvajärvi, joka keräsi eri puolueiden naisista kaikkein eniten kannatusta.Kankaanpään äänikuningas on keskustan Kauko Juhantalo, joka pesi nuoremmat mennen, tullen ja palatessa.

Pitkään politiikassa mukana olleet tietävät, että vaalien jälkeen täytyy pystyä yhteistyöhön. Tulosten selvittyä varsinaisen työn tekeminen kunnan tulevaisuuden eteen vasta alkaa.

Jos sillat on kovan kisan tiimellyksessä poltettu, niin yhteistyön rakentaminen on vaikeaa. Omista poteroistaan on vaikea vakuuttaa, että sanoin sellaista, mitä en tarkoittanutkaan.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Taisi äänikuningatar saada vain sivukyliltä ääniä keskittyessään minikoulujen puolustamiseen kirkonkylän veronmaksajien rahoilla, joista hyötyisi vain murto-osa siitä lapsimäärästä verrattuna samalla rahalla hyödyn saaviin lapsiin kirkonkylän kouluihin investoitaessa.

    Kiinnostaakin nähdä, mitenkä sivukylien koulujen puolustusta riittää kaikille kaikille sivukylille tasapuolisesti, vaikkei oppilaita olisikaan edes yhtä luokkahuoneellista.

  • Nimetön

    Hei, en voi olla kommentoimatta Päivi otsikkoasi Likaista peliä politiikassa. Onko Ala-Honkajoen kylätoimikunnan joka kuukausittainen kylätiedotteen jakaminen likaista peliä? Nyt on toimittajan hyvä selvittää ensin mistä kirjoittaa! Perussuomalaisetko ne sillat polttavat? Tekstistä saa myös käsityksen Perussuomalaisten syyllistämisestä. Mielestäni politiikkaan ryhtyessä on kestettävä erilaisia näkökulmia ja ilman yhteistyötä ei Kankaanpää voi toimia. Itse törmäsin muutama kuukausi sitten poliittiseen ” sovittuun” paikkajakoon, joka oli jo pedattu keskustapuolueen ehdokkaalle…..huh eikä kukaan ole tästä vielä kijoittanut mitään.
    nm. todella hämmästynyt tästä kaikesta

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: