Isto Laaksonen

Kankaanpäässä sijaitsevan kehitysvammaisten Lumisuon asumisyksikön lakkauttamista käsitellään vielä Satakunnan sairaanhoitopiirin hallituksessa 28. elokuuta. Kokouksessa käsitellään myös Lumisuon säilyttämisen puolesta kerätty adressi.

Asukkaille, heidän omaisilleen ja asuinyksikön henkilökunnalle tarkoitettu omaistenilta siirtyy pidettäväksi tiistaina 29. elokuuta.

Lumisuon toiminnan lakkauttaminen on kirjattu sairaanhoitopiirin toimintasuunnitelmiin, eikä sairaanhoitopiirin ollut tarkoitus enää käsitellä asumisyksikön lakkauttamista.

Adressi ja sen yli kolmesataa allekirjoittajaa saivat sairaanhoitopiirin johtajan, Ahti Piston ottamaan asian vielä kertaalleen sairaanhoitopiirin hallituksen käsittelyyn.

Lumisuon asumisyksikössä asuu 10 kehitysvammaista ja ja yksikössä on kahdeksan työntekijää.

Sairaanhoitopiiri ilmoitti keväällä, että yksikön toiminta loppuu. Perusteena on, että Lumisuon tilat eivät vastaa nykyisiä suosituksia. Esimerkiksi huoneet ovat liian pieniä, eikä niissä ole inva-wc:tä.

Satakunnan sairaanhoitopiiri on sitoutunut noudattamaan näitä suosituksia ja se on aikaisemmin samalla perusteella sulkenut muita yksiköitään.

Koska sairaanhoitopiirillä ei ole Kankaanpään seudulla muita asumisyksiköitä, jää asukkaille vaihtoehdoiksi siirtyä paikkakunnan yksityisiin hoitokoteihin tai sairaanhoitopiirin asumisyksiköihin muualle Satakuntaan, esimerkiksi Poriin tai Ulvilaan.

Asukkaat ja heidän omaisensa ovat huolissaan siitä, että he joutuvat kauemmaksi toisistaan.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Tässä tilanteessa nyt unohdetaan täysin ”IHMISEN ITSEMÄÄRÄÄMISOIKEUS”.

  • Nimetön

    Nyt ja yleensäkin pitää muistaa, miten julkisen ja poliittisen päätöksen saralla edetään, Päätöksenteko on pitkää ja tietenkin erityisen monimutkaista, koska poliitikot ovat asialla.
    Silloin kun näistä asioista vedettiin linjauksia Kauko Juhantalo oli syrjäytetty Satakunnan sairaanhoitopiirin Hallituksen Puheenjohtajuudesta. ”Ansio” kuuluu Kankaanpään kaupunginvaltuustolle, sekä erityisesti perussuomalaisille. On siellä nytkin tietenkin edustus ja varapuheenjohtajuus, mutta ja mutta, ei edunvalvontaa Pohjois-Satakuntaan sekä Kankaanpäähän.
    Yleensä ottaen kannattaisi perehtyä asioihin tarkemmin, niin tulisi neutraalimpi käsitys, kenen asialla tässä nyt ollaan, asukkaiden / omaisten / edunvalvojien.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio