Nuoret uskaltavat ja haluavat yrittää – Salainen haave toteutui oman yrityksen kautta

Nuori nainen pääsi tekemään unelmiensa työtä ryhtymällä rohkeasti yrittäjäksi.

Kirsi Rajala
Nuoret uskaltavat ja haluavat yrittää – Salainen haave toteutui oman yrityksen kautta

Neljä kuukautta yrittäjänä toiminut Emmi Ritakorpi ehtii onneksi viettää myös viikon lomaa kesällä. Hän on lähdössä perheensä kanssa Rodokselle pakoon kylmää kesää.

Kirsi RajalaKankaanpää

Syksyllä 23 vuotta täyttävä Emmi Ritakorpi perusti huhtikuussa Keskuskadulle oman fysioterapiayrityksen. Samalla hänen haaveensa toteutui.

–Olen aina salaa haaveillut yrittämisestä, vaikka en ole siitä hirveästi muille huudellut. En kuitenkaan ajatellut heti valmistumisen jälkeen ruveta yrittäjäksi. Minulle tarjoutui keväällä niin hyvä mahdollisuus, että en voinut kieltäytyä siitä, kertoo Ritakorpi.

Ritakorpi valmistui tammikuussa Satakunnan ammattikorkeakoulusta fysioterapeutiksi. Hän suoritti opintoihin kuuluvat harjoittelut Sisko Toppisen omistamassa Fysiskossa. Kun opinnot tulivat päätökseensä, oli Toppinen ehdottanut Ritakorvelle jatkomahdollisuutta omassa yrityksessään.

–Sisko haaveili jäävänsä jossain vaiheessa eläkkeelle ja ehdotti, että perustin oman toiminimen ja alkaisin tehdä töitä samoissa tiloissa kuin hän. Innostuin ajatuksesta ja laitoin paperit heti vetämään. Tämä on hieno systeemi, ilman Siskoa en olisi pystynyt heti aloittamaan yrittäjänä unelma-ammatissani, Ritakorpi selittää.

Mentorinsa innoittamana sai alkunsa parikymppisen Fysio Emmi -yritys.

Nuori aloitti yrittäjänä ensin osa-aikaisesti.

–Minulla on pieni lapsi kotona, joten en olisikaan pystynyt heti aloittamaan täydellä työajalla. Yrittäjänä pystyn joustavasti tekemään sen verran töitä kun haluan, mikä onkin minusta yksi yrittäjyyden parhaista puolista.

Siirtyminen palkansaajasta yrittäjäksi on ollut Ritakorvelle yllättävän helppoa.

–Asiakkaat olivat minulle jo entuudestaan tuttuja, joten siirtyminen on sujunut todella kivuttomasti. Eniten päänvaivaa on oikeastaan aiheuttanut vain itse yrityksen perustaminen, jossa lupapapereiden ja muiden hankkimiseen meni todella pitkä aika, selittää Ritakorpi.

Fysioterapeutti työskentelee yrityksen toimipisteessä ja tekee paljon kotikäyntejä. Hän käy päiväkodeissa ja kouluissa.

–Minusta on todella kiva tehdä myös kotikäyntejä. Ne tuovat arkeen paljon vaihtelua, kertoo Ritakorpi.

Neljä ensimmäistä kuukautta yrittäjänä ovat vahvistaneet Ritakorvelle päätöksensä oikeaksi.

–Kaikki on mennyt äärettömän hyvin. En ole katunut hetkeäkään sitä, että uskalsin ryhtyä yrittäjäksi, iloitsee nuori.

Uravalinta on ollut yrittäjälle jo pitkään selvä.

–Päätin jo yläasteella, että haluan fysioterapeutiksi. Opiskelin peruskoulun jälkeen ensin lähihoitajaksi ja tein opiskeluiden ajan paljon töitä vaikeasti vammaisten kanssa. Varmaan taustani takia innostuinkin ammattikorkeakoulussa neurologisesta kuntoutuksesta.

Nyt Ritakorven päivät täyttyvät pääasiassa lasten ja neurologisten potilaiden auttamisesta.

Vaikka nuori onkin juuri valmistunut, hän jatkaa silti itsensä kehittämistä.

–Ammattikorkeakoulussa ei pystynyt oikeastaan ollenkaan keskittymään lasten fysioterapiaan. Haluan erikoistua nimenomaan lapsien hoitamiseen, joten käyn nyt yrittämisen ohella vielä täydentäviä koulutuksia. Siskon kanssa on hienoa yrittää yhdessä, koska opin vanhalta konkarilta jatkuvasti uutta, sanoo Ritakorpi.

Yrittäjän asenne on kohdillaan.

–Olen löytänyt täysin oman juttuni ja minulla on työskentelyyn motivaatio valtavan korkealla. Joka päivä on mahtavaa tulla töihin, hymyilee nuori yrittäjä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio