Pääkirjoitus: Kankaanpäässä laitettaneen piste koulukeskustelulle

Pääkirjoitus: Kankaanpäässä laitettaneen piste koulukeskustelulle

Saa nähdä, jatkaako Kankaanpään kaupunginvaltuusto tänään maanantaina viimeisten kokoustensa linjalla, ja nuijii yksimieliset päätökset pikavauhtia.

Sinänsä tavassa ei ole moitittavaa; kun päätösesitykset on valmisteltu hyvin ja puolueet ovat keskustelleet päätösehdotuksista keskenään jo ennen kokousta, ei valtuustosalin penkkejä ole tarpeen jäädä kuluttamaan yhtään pidempään kuin on välttämätöntä.

Tällä kertaa kokouksessa saattaa kuitenkin olla eväitä pidemmillekin keskusteluille.

Esimerkiksi ensi vuoden veroprosentit ja elinkeinopalveluiden uudelleenjärjestely saattavat olla aiheita, jotka synnyttävät ajatustenvaihtoa.

Suurta yleisöä kiinnostanee silti eniten, mitä valtuusto päättää Vihteljärven koulun kohtalosta.

Kankaanpäässä tuskin saadaan todistaa kyläläisten nousua barrikadeille, vaikkei sekään olisi ennenkuulumatonta. Kyläkoulut herättävät tunteita, ja monilla paikkakunnilla on nähty valtuustosalin lehterillä näyttäviäkin mielenilmaisuja koulujen puolesta.

Kankaanpäässä sellaiseen ei liene tarvetta – sen verran hyvää valtuuston päätösehdotus lupaa. Mikäli kaupunginvaltuusto on esityksen kannalla, loppuvat koulun lakkautuskeskustelut ainakin toistaiseksi.

Ja mikäli oppilasennusteet toteutuvat odotetusti, ei keskustelua tarvitse lähivuosina edes aloittaa. Se toisi työrauhan sekä koululle että kylälle.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio