Pääkirjoitus: Yhteisöllisyys ei saa päättyä Suomen juhlavuoden kanssa

Pääkirjoitus: Yhteisöllisyys ei saa päättyä Suomen juhlavuoden kanssa
Jussi Rakkolainen

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa on vietetty jo pitkin vuotta monin erilaisin tavoin ja tapahtumin. Juhlavuosi on synnyttänyt paljon uutta, mutta myös muistuttanut suomalaisia juuristaan ja maan historiasta.

Juhlinta saavuttaa huipun tällä viikolla, kun itsenäisyyspäivää vietetään keskiviikkona.

Teemavuosi on näkynyt monilla tavoilla myös Pohjois-Satakunnassa. Kuten koko maassa, on juhlavuosi saanut lämpimän vastaanoton myös Kankaanpään seudulla.

On ollut ilahduttavaa huomata, miten teemavuoteen ja sen ohjelman rakentamiseen ovat osallistuneet monen ikäiset ja monenlaiset taustat omaavat ihmiset läheltä ja kaukaa.

Juhlavuosi on tuonut suomalaisista esille yhteisöllisyyden, jonka on väitetty välillä jopa jo kadonneen. Se on ollut myös teemavuotta koordinoivan Suomi 100 -organisaation tavoite. Juhlavuotta on markkinoitu ja tehty tunnetuksi teemalla Yhdessä. Vaikka juhlinta huipentunee tulevana keskiviikkona teemalla Kahvita, liputa, valaise, on toivottavaa, ettei teemavuoden herättämä yhteisöllisyys katoa sen jälkeenkään.

Jatkuvasti muuttuvassa maailmassa kenenkään ei ole hyväksi jäädä yksin. Lisäksi yhteisöllisyydellä, tiiviillä rintamalla, on Suomessa onnistuttu pysäyttämään monta maatamme lähestynyttä uhkaa.

Ne ovat asioita, jotka on syytä pitää mielessä, kun maamme alkaa valmistautua 101-vuotisjuhlaan.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio