Jokavuotinen Hävikkiviikko alkaa tänään ja jatkuu koko viikon. Erityisellä hävikkiviikolla halutaan nostaa ruoan arvostusta ja kertoa ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä erityisesti kuluttajille.

Elintarvikeyritykset, kaupat, ruokapalveluyritykset, järjestöt sekä muut ruoan kanssa tekemisissä olevat tahot on osaltaan kutsuttu mukaan taistoon ruoan puolesta, ruokahävikkiä vastaan.

Tänä syksynä Hävikkiviikon erityisenä teemana ovat kuluttajien asenteet ja niihin vaikuttaminen.

Ruoka on liian hyvä ja tärkeä asia hukattavaksi. Jokainen voi kuitenkin löytää oman tapansa vaikuttaa positiivisesti ruokahävikkiin. Kuluttajille on koottu myös käytännön vinkkejä, joilla voi vähentää ruokahävikkiään.

Yksi tärkeä muistutus on se, että osta vain tarpeeseen ja toinen, että hyödynnä kaikki ruoka. Kuluttajien on hyvä tunnistaa myös päiväysmerkinnät.

Ruokahävikin vähentäminen alkaa omasta ostoskorista, jatkuu jääkaapilla ja näkyy lopulta omassa lompakossa.

Eräiden arvioiden mukaan jokainen meistä heittää vuodessa ruokaa roskiin keskimäärin 20–25 kiloa. Se on satoja euroja vuodessa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio