Sataedu irtisanoo enintään 12 työntekijää – myös tehtävänimikkeiden muutokset ovat mahdollisia

Marjo Keski-Heikkilä
Sataedu irtisanoo enintään 12 työntekijää – myös tehtävänimikkeiden muutokset ovat mahdollisia
Jussi Rakkolainen

Sataedussa toukokuussa aloitetut yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat Satakunnan koulutuskuntayhtymän kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä, lähes 300 henkilöä.

Yt-neuvottelujen tarve johtui ammatillisen peruskoulutuksen rahoituksen rajusta vähenemisestä. Viime vuodesta rahoitus on vähentynyt lähes 14 prosenttia ja vuodesta 2013 noin 30 prosenttia. Taloudelliset toimintaedellytykset vuosina 2017–2018 edellyttävät 2,3–2,8 miljoonan euron sopeutustoimenpiteitä, kertoo koulutuskuntayhtymän johtaja Matti Isokallio.

Henkilöstökustannusten lisäksi säästöjä on haettu muun muassa käytössä olevia kiinteistöjä vähentämällä.

Aloitettujen yt-neuvotteluiden enimmäisvähennystarpeeksi ilmoitettiin 35 henkilötyövuotta. Sen jälkeiset henkilökunnan eläköitymiset ja päättyneet määräaikaiset työsuhteet ovat jo vähentäneet henkilökuntaa 19 henkilöllä.

Sataedu irtisanoo enintään 12 henkilöä päättyneiden yt-neuvotteluiden seurauksena ja osa-aikaistaa enintään kaksi henkilöä. Myös muutamat työtehtävien ja -nimikkeiden muutokset ovat mahdollisia.

Kuntayhtymän johtaja Matti Isokallio uskoo säästötoimien auttavan vakauttamaan tulevien vuosien talouden. Lisää tukea tulevaan tuovat ammatillisen koulutuksen uusi lainsäädäntö ja koulutuksen järjestämislupa.

–Uusi lainsäädäntö ja opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä, vuoden 2018 alussa voimaan astuva koulutuksen järjestämislupa antavat meille hyvät mahdollisuudet järjestää edelleen laadukasta koulutusta, hän kertoo.

–Eri alojen tutkintokoulutusten lisäksi saimme järjestämisluvan laajennettuun oppisopimuskoulutukseen, työvoimakoulutukseen, vankilaopetukseen ja myös Pirkanmaalla annettavaan logistiikan tutkintokoulutukseen.

Satakunnan koulutuskuntayhtymä järjestää Sataedu-nimellä toisen asteen ammatillista perustutkinto-, lisä- ja täydennyskoulutusta. Sataedussa on noin 3 000 opiskelijaa ja henkilökuntaa lähes 300. Sataedun toimipaikat sijaitsevat Harjavallassa, Huittisissa, Kankaanpäässä, Kokemäellä, Nakkilassa ja Ulvilassa. Niiden lisäksi koulutuksia järjestetään Rauman, Tampereen ja Turun toimipisteissä.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio