Taideviikko muuttuu yhdistäväksi superviikoksi

Kankaanpääläiset ideoivat yhdessä superviikkoa, joka huipentuu perinteiseen hörhiäisviikonloppuun.

Tiina Jönkkäri
Taideviikko muuttuu yhdistäväksi superviikoksi

Katusähly on kuulunut Pohjois-Satakunnan taideviikon ohjelmaan.

Kankaanpään Seutu

KANKAANPÄÄ Paikkakuntalaisille ja kaupungissa viivähtäville kesävieraille halutaan tarjota ”näyteikkuna” positiiviseen kankaanpääläiseen henkeen ja tekemiseen. Tämän vuoksi kaupunki kutsuu keskiviikoksi paikalliset yhdistykset, seurat, yritykset ja kaikki halukkaat toimijat suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumien superviikkoa.

Kankaanpään kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Luotolinna uskoo vahvasti uudistumiseen.

–Viikko starttaa 18. elokuuta järjestettävällä kaupunkiseikkailulla ja päättyy perinteiseen hörhiäisviikonloppuun. Mukaan mahtuu monta isompaa ja pienempää, toisiaan tukevaa tempausta.

Elokuun lopulla, viikolla 34, järjestettävä superviikko antaa paikallisille yritys- ja yhdistystoimijoille mahdollisuuden toteuttaa ja buustata omia kampanjoitaan ja tapahtumiaan näkyvästi yhdessä.

–Kaupungin rooli on yhteystyön koordinoiminen ja tapahtumatiedottaminen.

Tiina Jönkkäri
Pohjois-Satakunnan taideviikko on ollut perinteisesti tapahtumia täynnä. Hevisauruskin on vieraillut kaupungissa.

Pohjois-Satakunnan taideviikko on ollut perinteisesti tapahtumia täynnä. Hevisauruskin on vieraillut kaupungissa.

Kaupunki uudistaa tapahtumiaan rohkealla otteella. Kaiken kehitystyön lähtökohtana on viime vuonna laadittu kaupunkistrategia ja sen kärkiteemat äly, taide ja hyvinvointi.

–Näiden kärkiteemojen tukemiseksi luodaan omat tapahtumakokonaisuudet, kertoo Luotolinna.

Älyteema liittyy vahvasti kaupungin elinkeinoelämään, jossa vuodenvaihteessa tapahtui iso muutos elinkeinopalveluiden uudelleenjärjestämisen myötä. Kaupunki kertoo tarkemmin muutoksesta järjestämässään elinkeinoseminaarissa tammikuun 30. päivä.

Lisäksi kaupungin monipuolisen kulttuuritarjonnan pohjalta syntyi ajatus laajemmasta Kankaanpään kulttuurikevät -kokonaisuudesta.

–Se sisältää Kankaanpään taidekoulun tuottaman uudistuneen taideviikon lisäksi lukuisia muita kaupungin ja paikallisyhdistysten järjestämiä kulttuuritapahtumia.

Hyvinvointiteema tulee korostumaan erityisesti yhdistysten tekemän vapaaehtoistyön ja aktiivisen, eri alojen ja toimijoiden, yhteistoiminnan kautta, mitä tapahtumien superviikkokin edustaa.

–Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle. Nyt on vaikuttamisen paikka ja aika, kutsuu Luotolinna.

Tapahtumien superviikon ideointi jatkuu keskiviikkona 17. tammikuuta kello 17 Kankaanpään kaupungintalolla.


Kommentit (1)

  • Esko

    Vauhdin festivaalilta taas rahat loppu vai?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio