Ässät, MuSa, KaMa: Menestyspaineet näkyvät junioripelien katsomoissa - Urheilu - Kankaanpään Seutu

Menestyspaineet näkyvät junioripelien katsomoissa raakana käytöksenä – ”Tuntuu, että vanhemmilla on kovempi halu ja kiire kuin näillä pojilla tai tytöillä itsellään”

Idiootiksi nimittely on kevyttä, kun junioripelaajan vanhemmalta läikkyvät tunteet yli. Edellisviikonloppuna uutisoitiin elokuun lopussa Ässien pelissä sattuneesta tapauksesta, jossa kotijoukkueen lapsen vanhempi huuteli pelien aikana asiattomasti ja kävi pelitapahtuman jälkeen vierasjoukkue Jokereiden pelaajan vanhemman kimppuun. Kysyimme kolmelta juniorivalmentajalta, millaisia kokemuksia heillä on huonosta katsomokäytöksestä lajinsa ympärillä ja miten huonoa käytöstä käsitellään.

Kankaanpään Mailan juniorivalmentaja Mika Peltonen on itse rauhallinen mies, mutta tietää, että pesäpallo menee tunteisiin. Junioripeleissä etenkin tuomarit ja lukkarit saattavat saada kovaa tekstiä niskaansa.

17.9.2019 6:00

Mika Peltonen

Kankaanpään Maila, D-poikien valmentaja

Pitkän linjan pesäpallomies Mika Peltonen, 50, pelasi KaMan paidassa 1990-luvun alussa. Sittemmin kokemusta on kertynyt joukkueenjohtajana useammastakin seurasta. Mies on edelleen mukana KaMan superpesisjoukkueen valmennusryhmässä, tämän kesän hän on vetänyt myös kahtakin eri poikien joukkuetta, jossa on mukana 11–14-vuotiaita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset