Urheilukentän juoksurata on 14,5 senttiä liian pitkä - Urheilu - Kankaanpään Seutu

Urheilukentän juoksurata on 14,5 senttiä liian pitkä

Maalitynnyrit odottavat ensi viikkoa yleisurheilukentän huoltorakennuksen vieressä. Maalausurakka alkaa ensi viikolla.

5.7.2018 8:00

Kankaanpääläinen yleisurheiluväki on syystäkin myhäillyt tyytyväisenä, sillä uusittu urheilukenttä on juuri sitä, mitä on jo pitkään toivottu.

Kaikki vaikutti hyvältä, kunnes tarkistusmittauksissa havaittiin kentän juoksuradan olevan liian pitkä.

Kentän rakentamisesta vastanneen Jäämestarit Oy:n vastaava työnjohtaja Kauno Rajalakso myöntää virheen tapahtuneen.

–Juoksurata on mittojen mukainen, mutta viivamaalaukset ovat virheelliset, koska suunnitelma-asiakirjoissa olevan kentän mitoituskuvassa on virheellinen tangenttipisteiden välinen matka. Maalarimme mitoittivat kentän tämän mittakuvan mukaan, toteaa Rajalakso.

Rajalakson mukaan tangenttipisteiden väli on 77 millimetriä pidempi kuin virallinen mitta. Tästä seuraa se, että ratakierroksesta tulee yli 400 metriä, eli tarkalleen 14,5 senttimetriä ylipitkä.

–Korjaustyöt aloitetaan ensi viikolla. Käytännössä jo piirrettyjen viivojen päälle vedetään ensin maalilakka ja sen jälkeen juoksurata maalataan viivoineen uudelleen. Virheitä sattuu ja tottakai ne myös korjataan, kertoo Rajalakso.

Kankaanpään kaupungin teknisen johtajan Marja Vaajasaaren mukaan virhe havaittiin tarkastusmittauksen yhteydessä loppukeväästä.

–Urheilukentän mitoissa ollaan millilleen tarkkoja. Pääasia, että virhe havaittiin tässä vaiheessa, toteaa Vaajasaari.

Vaajasaaren mukaan juoksuradat tullaan maalaamaan uudelleen.

–Korjaustoimenpiteet aloitetaan tulevan viikonlopun jälkeen, sillä kentällä on tarkoitus järjestää yleisurheilukilpailut. Alunperin homman piti alkaa jo aiemmin, mutta kilpailujen takia aloitusta siirrettiin noin viikolla eteenpäin. Korjaus kestää, vähän säästäkin riippuen, yhdestä kahteen viikkoon.

Vaajasaaren mukaan kaupunki ei joudu korjauksista maksamaan mitään.

–Tämä kuuluu urakoitsijan vastuulle, joten myös korjauksista aiheutuvat kustannukset menevät heidän vastuulleen. Kaupungille tästä ei aiheudu ylimääräisiä kustannuksia, toteaa Vaajasaari.

Yleisurheilukentän urakan lopputarkastus suoritettiin jo viime lokakuussa. Siinä havaitut puutteet ja viat tarkistettiin uudelleen toukokuussa.

–Juoksuradan maalauksia lukuunottamatta muut tarkistuksissa esiin nousseet asiat on jo korjattu.

Kankaanpään seudun Leisku on järjestämässä muutaman muun seuran kanssa tulevana sunnuntaina Kankaanpään Games -yleisurheilukilpailut uusitulla kentällä. Kisojen on tarkoitus olla testikilpailu ensi vuonna Kankaanpäässä järjestettäviä 16–17 -vuotiaiden SM-kilpaluita varten.

Tieto liian pitkästä juoksuradasta kulki järjestäjien korviin vasta viime viikolla. Onneksi mittavirhe on niin päin, että rata on liian pitkä. Sillä tavoin kilpailijat saavat viralliset ajat. Niin ei kävisi, jos rata olisi liian lyhyt.

–Kisoihin osallistuu pääosin junioreita, joten heidän kanssaan ei tule ongelmia. Kaikki saavat kisasta joka tapauksessa virallisen suorituksen, kertoo Marja-Liisa Kero Kankaanpään seudun Leiskusta.

Leiskulaiset ovat itsekin mittailleet juoksurataa sen jälkeen, kun kuulivat radan pituudesta.

–Etusuora pitää paikkaansa, eli sadan metrin kisa pystytään juoksemaan virallisen mittaisella radalla. Ymmärtääkseni virhe on tapahtunut kaarteissa, joten se vaikuttaa pidemmillä matkoilla. Niissäkin kyse on vain muutamista senteistä.

Kankaanpään yleisurheilukenttä

Kankaanpään yleisurheilukentän juoksuradan havaittiin tarkastusmittauksessa olevan 14,5 senttimetriä liian pitkä.

Itse juoksurata on mittojen mukainen. Tarkempien tutkimusten jälkeen virhe havaittiin kentän suunnittelijan mittapiirustuksista, joiden perusteella maalarit maalasivat juoksuradan viivat.

Juoksuradan uudelleenmaalaus aloitetaan ensi viikolla. Sääolosuhteista riippuen kenttä on käyttökiellossa yhdestä kahteen viikkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset