Sitkeä KaMa venytti pudotuspelipaikan ratkaisun tiistaille - Urheilu - Kankaanpään Seutu

Sitkeä KaMa venytti pudotuspelipaikan ratkaisun tiistaille – supervuoron ratkaisut merkatuilla lyönneillä

Sitkeä kotijoukkue esitti kovia ratkaisuja supervuoron tasoittavalla sisävuorolla.

Joona Anttila oli mies paikallaan KaMan sisäpelissä. Hän löi ottelussa kunnarin ja viisi tavallista juoksua. Avausjuoksun ratkaisu syntyi hänen mailastaan.

11.8.2019 20:50

Kankaanpää

Kankaanpään Mailan tilanne ajatellen Superpesiksen kahdeksatta sijaa ja pudotuspelihaaveita oli ennen sunnuntain Kiteen Palloa vastaan pelattua ottelua varsin tukala.

Pelin henki kamppailuun oli hyvin selvä: Vain voitto riittäisi kotijoukkue Mailalle pitämään pudotuspelihaaveita yllä ja tuolloinkin joukkue tarvitsisi venymistä tiistain viimeisessä runkosarjakamppailussa jo runkosarjan voiton varmistanutta Vimpelin Vetoa vastaan.

Kotiyleisön riemuksi lopullinen päätös pudotuspelipaikan kohtalosta ratkotaan vasta päätöskierroksella. KaMa jätti 2–1 (8–2, 4–6, 2–1)- voitollaan ohuen, mutta kuitenkin jokseenkin realistisen sauman pudotuspelipaikkaan tiistain kierrokselle.

Kotijoukkue oli niskan päällä, mutta kiteeläiset onnistuivat kiusaamaan KaMaa toden teolla. Vierailijat olivat jo palon päässä ottelun voitosta supervuorossa, mutta Petteri Kortelaisen ja Joona Lehtisen kylmähermoiset, merkatut ratkaisut käänsivät pelin lopulta KaMalle.

– 27 kolmostilannetta kertoo siitä että hallitsimme ottelua, ainakin siihen Sigvartin toisen jakson kunnariin saakka. Toinen jakso oli meille haastava. Tavoitteena päivän pelissä oli voitto ja sen saimme. Oljenkorsi pudotuspelipaikkaan on ohkainen, mutta täysillä pelaamme loppuun saakka, kiteytti KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen pelin ratkettua.

Avausjakson ratkaisija oli KaMan lyöjäjokeri Joona Anttila. Anttilan ajolähdössä lyömä tarkka sivallus kakkosjatkeelle jakson kolmannen tasoittavalla sisävuorolla sinetöi avausjakson kotijoukkueelle. Anttilan pesäpallotermein pajatson tyhjennys eli neljän juoksun lyöntisuoritus toi myös tilastoihin uran ensimmäisen kunnarin pääsarjatasolla.

– Tänään löimme hyvin. Tämän pelin jälkeen on hyvä lähteä tiistain Vimpeli-peliin, totesi Anttila.

Tilastollisesti KaMan ilta sisäpelissä oli vahva. 27 kolmostilanteen lisäksi esimerkiksi kärkilyöntiprosentti oli voittavissa 59 prosentin lukemissa. Myös lyöjäjokerikaksikko Anttila – Kortelainen onnistui pelissä hyvin lyöden Mailan 14 juoksusta 10.

KaMan oljenkorsi pudotuspelipaikkaan on ohkainen, mutta kuitenkin vielä hengissä. Paikka vaatisi Mailan puhdasta kolmen pisteen voittoa tiistai-illan kotiottelusta Vimpelin Vetoa vastaan.

Vedolle tiistain ottelu on panokseton, sillä se varmisti runkosarjan voiton jo sunnuntain kierroksella.

KaMan kolmen pisteen puhdaskaan voitto ei riitä mikäli joko Imatran Palloveikot tai Kiteen Pallo nappaa tiistain kierroksella yhtäkään pistettä.

Imatralaiset pelaavat päätöskierroksella vierasottelun Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan, kiteeläiset taas pelaavat kotonaan Hyvinkään Tahkoa vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset