Näkökulma: KaMan pettymyksen taustalta pilkistää valoisampi aika - Urheilu - Kankaanpään Seutu

Näkökulma: KaMan pettymyksen taustalta pilkistää valoisampi aika

Pudotuspelipaikka jäi lopulta viiden pisteen päähän. Tarkan markan joukkue etenee pieni askel kerrallaan.

13.8.2019 21:33

@almamedia.fi

Yhdeksäs peräkkäinen superpesiskausi Kankaanpäässä päättyi tiistaina. Vimpelin Veto osoittautui liian kovaksi luuksi mutta edes puhdas kolmen pisteen voitto ei olisi KaMalle riittänyt: Sekä Kiteen Pallo että Imatran Palloveikot nappasivat omista otteluistaan pisteitä.

Kun seuran ja joukkueen tavoite oli pudotuspelipaikka, runkosarjan kymmenettä sijaa voi ja pitääkin pitää pettymyksenä. Tavoitteita on turha asettaa, mikäli niiden toteutumatta jäämiseen oltaisiin tyytyväisiä.

Pudotuspeleistä rannalle jääminen on toki karvas pettymys, mutta joukkueen kokenein pelimies, Jouni Itävalo kiteytti syyt ja seuraukset osuvasti tiistain ottelun jälkeen: Eniten ehjää peliä esittänyt joukkue, Kiteen Pallo nappasi viimeisen pudotuspelipaikan.

30 ottelun runkosarjan päätteeksi on turha jossitella, sarjataulukko puhukoon puolestaan.

KaMan perisynti oli tällä kaudella ailahtelevaisuus. Yhtä hyvää jaksoa seurasi monesti toinen täysin vastapäätä oleva jakso. Ehjiä kokonaisia otteluita joukkue pelasi korkeintaan yhden käden sormien verran. KaMa nappasi koko kesän aikana pelaamalla vain yhden kolmen pisteen voiton.

Keskikesän käänteentekevissä otteluissa sisäpeli sakkasi ja näin ei tiukassa sarjassa saisi käydä. Vaikka joukkue ottikin vahvan loppukirin, kirimistä oli liikaa, etenkin kun samaan aikaan pääkilpailijat esittivät myös vahvaa pelaamista.

Ulkopeli kesti vertailua etenkin kotikentällä. Toista ääripäätä on kuitenkin se, että KaMan kentästä lyötiin eniten kunnareita koko Superpesiksessä. Joukkueen peruspermanentin löytyminen vei pitkälle loppukauteen. Epäonni alkoi jo Niko J. Korhosen loukkaannuttua kauden alla pelatussa harjoitusottelussa. Se toi KaMalle haastetta sekä ulko- että etenkin sisäpeliin juuri kauden alla.

Urheilussa ei ole oikotietä onneen. Pesäpallossa tuo sanonta on myös erittäin osuva. Vapaiden pelaajien markkinat ovat suhteellisen rajalliset ja huippupelaajia on kausien välillä vapaana erittäin vähän. Omien junioreiden rooli etenkin pesäpallon seuratyössä on monesti sekä pelillisesti että taloudellisesti järkevää.

Kahden vuoden projekti on nyt puolivälissään. Sopimustilanne on seuralla hyvä, sillä vain Jouni Itävalolla ei ole sopimusta tulevasta kaudesta. Itävalon merkityksen tiesi tiistaina myös asiantunteva pesäpallofanaatikkojen joukko, joka huusi loistavan pelin pelanneelle KaMa-ikonille useaan otteeseen "One more year". Itävalo kuuluu yhä koko Suomen mittakaavalla yhä ehdottomaan eliittipelaajien joukkoon.

Pieni seura ei voi kilpailla rahalla. Tai voi, mutta nousuja, uhoja ja tuhoja on nähty pesispiireissä usein, myös Kankaanpäässä. Joukkueen pelaajabudjetti oli tällä kaudella toiseksi pienin. Siihen peilaten se, että pudotuspelipaikasta väännettiin aina viimeiselle kierrokselle saakka, on positiivista.

Kuten mestarivalmentaja Curt Lindström kuitenkin aikanaan totesi, aina pitää pyrkiä hieman parempaan, "lite bättre". Sillä tiellä Pohjois-Satakunnan pesäpallon lippulaiva tällä kaudella oli. Jos ensi kauden suoritus on jälleen hieman parempi, pudotuspelipaikka on haarukassa.

"30 ottelun runkosarjan päätteeksi on turha jossitella, sarjataulukko puhukoon puolestaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos