Panokseton Vimpelin Veto hallitsi ottelua ja iski kolme kunnaria KaMan kentästä - Urheilu - Kankaanpään Seutu

Panokseton Vimpelin Veto hallitsi ottelua ja iski kolme kunnaria KaMan kentästä – edes puhdas voitto ei olisi riittänyt kankaanpääläisille pudotuspelipaikkaan

KaMan kakkoskoppari Valtteri Hämäläinen oli tiistain ViVe-ottelussa kiireinen. Vimpeliläisten kaikki kolme kunnaria tulivat kakkospuolelta.

13.8.2019 21:24 | Päivitetty 13.8.2019 21:32

Miesten superpesiskausi 2019 on Kankaanpään Mailan kohdalta ohi. Joukkueella oli runkosarjan viimeisessä ottelussa Vimpelin Vetoa vastaan vielä hiuksen hieno mahdollisuus nousta sarjassa kahdeksanneksi ja sitä kautta viimeiselle pudotuspelipaikalle.

Se olisi vaatinut KaMalta puhdasta kolmen pisteen voittoa ja samalla myös puhtaita tappioita Imatran Palloveikoille ja Kiteen Pallolle heidän omissa otteluissaan.

Edes kolmen pisteen voitto ei olisi KaMalle kuitenkaan pudotuspelipaikkaa tuonut. Lopulta viimeinen puolivälieräpaikka meni Kiteen Pallolle, joka onnistui kukistamaan kotikentällään Hyvinkään Tahkon suoraa jaksoin 2-0.

KaMan ja ViVen ottelu ei jäänyt niinkään klassikkojen joukkoon. Kotijoukkue onnistui pelin alussa taistelemaan melko tasapäisesti, mutta lopulta vimpeliläiset marssivat selvään voittoon KaMan kärsiessä puhtaan 0-2 (0-4, 1-7)- tappion.

Vaikka Veto ei pelannut Kankaanpäässä sillä kokoonpanolla millä se tulee pelaamaan puolivälierissä, se osoitti sen että joukkue pystyy suorittamaan laajalla rintamalla.

Vedon peli ei ollut avausjaksolla erityisen tehokasta. Se onnistui kuitenkin tukehduttamaan KaMan kärjen ja samalla isoimman virran kotijoukkueen sisäpelistä. Mainittavan vahvaa sisäpeliä esitti Mailalta kuitenkin joukkueen konkari Jouni Itävalo, joka oli avausjaksolla mailan varressa sataprosenttisen varma.

Vailla panosta pelannut vierasjoukkue takoi jakson aikana kaksi kunnaria ja neljä juoksua. Kunnareissa onnistuivat toisessa sisävuorossa Sami Haapakoski sekä kolmannessa sisävuorossa Elmeri Anttila molempien sivallusten painuttua läpi kakkosluukusta.

Toisella jaksolla kunnaritalkoilu jatkui heti alussa. Kärkilyöntitilaston voitosta tiukkaa kamppailua Kouvolan Pallonlyöjien Antti Hartikaisen kanssa käynyt Sami Haapakoski löi etutilanteessa jälleen pallon läpi kakkosluukusta. Tuloksena oli kaksi juoksua jotka näyttivät jakson kulkusuunnan.

ViVen ykköspalkittu Haapakoski tahkosi ottelussa peräti 13 kärkilyöntiä. Se ei kuitenkaan riittänyt kärkilyöntikuninkuuteen kun samaan aikaan Hartikainen takoi Kouvolassa saman määrän kärkilyöntejä.

KaMan laihaksi lohduksi jäi Joona Anttilan tavaramerkkikotiutus kakkosjatkeelle ottelun neljännen tasoittavassa vuorossa.

– Olimme mielestäni ihan hyvin pelissä mukana ottelun alussa. Pelissä oli kuitenkin jännittämistä tai yliyrittämistä, kun tiedostimme että tarvitsemme puhtaan kolmen pisteen voiton. Sitten kun sarjan tilanne ratkesi, niin emme silloinkaan onnistuneet pelaamaan vapautuneesti. Tämä ottelu kuvasti vähän meidän koko kauttamme, mukana oli hyviä hetkiä mutta pelin sisällä suoritustaso heitteli ylös alas, kiteytti KaMan pelinjohtaja Jukka Karttunen raskaan sarjan tultua päätepisteeseen.

KaMa - ViVe 0-2

Ottelun ratkaisu: Vimpelin Veto meni menojaan vaikka se oli jalkeilla hieman vaihtoehtoisella kokoonpanolla. Se löi ottelussa yhteensä 11 juoksua joista kolme tuli kunnareilla. Ulkopelissä se esiintyi vakuuttavasti.

OHO: Superpesiksen kärkilyöntitilaston voitosta käytiin tiukka taistelu Vimpelin Vedon Sami Haapakosken ja Kouvolan Pallonlyöjien Antti Hartikaisen kesken. Vaikka Haapakoski tehtaili Kankaanpäässä peräti 13 kärkilyöntiä, saman teki Kouvolassa myös Hartikainen. Kärkilyöntikuninkaan titteli matkasikin pomppuspesialisti Hartikaiselle lopulta lukemin 222–220.

KaMan palkitut: I Jouni Itävalo, II Arttu Ruuska.

Vimpelin palkitut: I Sami Haapakoski, II Elmeri Anttila.

Yleisömäärä: 1243.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos