KaMa saalisti yhden pisteen Seinäjoelta - Urheilu - Kankaanpään Seutu

KaMa saalisti yhden pisteen Seinäjoelta: ”Riikonen on minulle jonkinlainen peikko”

Kankaanpään Maila taipui Seinäjoen JymyJussseille eteläpohjalaisten kotiareenalla 1–2 (4–1, 1–6, 2–0).

Miikka Riikonen oli hyvässä iskussa Seinäjokea vastaan. Hän löi neljä juoksua.

30.6.2019 20:22 | Päivitetty 1.7.2019 15:19

Kankaanpään Maila hyökkäsi tulevan Itä–Länsi-viikonlopun peliareenalla vahvasti Seinäjoen JymyJussien kimppuun. Mailan ensimmäinen ulkovuoro sujui kuin oppikirjasta, sillä JymyJussit ei onnistunut rakentamaan edes kolmostilannetta.

Kankaanpää sen sijaan nappasi johdon heti ensimmäisessä sisävuorossaan jokeri Miikka Riikosen kotiutuksella. Mailan jykevä ote jatkui myös koko loppujakson ajan. Suurinta tahtipuikkoa heilutti edelleen Riikonen, joka onnistui sivaltamaan miehen kotiin vielä kaksi kertaa. Mailan neljännen juoksun löi jokeri Jussi Kivelä ajolähtökotiutuksellaan.

Toisen jakson juoksutehtailun aloitti Seinäjoki siirtymällä ensimmäisessä sisävuorossaan 2–0-johtoon kahdella ajolähtökotiutuksella. Tehotonta sisäpeliä toisella jaksolla esittänyt KaMa nousi kolmannessa vuorossa vielä taistelemaan jaksovoitosta, kun Riikonen onnistui kotiutuksessaan viimeisenä lyöjänä.

JymyJussien tappoisku tuli kuitenkin välittömästi tasoittavassa vuorossa joukkueen mätkiessä neljä juoksua. Väännön ratkaisu nähtiin supervuorossa, jossa hengen päälle saanut isäntäjoukkue takoi 2-0 voiton.

Kankaanpään pelinjohtaja Jukka Karttunen oli kahdenlaisissa tunnelmissa.

– Jokainen peli ja jakso ovat tärkeitä, siinä mielessä olen tyytyväinen pisteeseen. Meidän on vain opittava kääntämään tiukat ottelut itsellemme, siihen ei ole kuitenkaan oikotietä. Meillä oli paikkamme, mutta emme päässeet hyödyntämään niitä toisella jaksolla, Karttunen pohti.

KaMan kärki ei onnistunut

JymyJussien pääpiiskuri Antti Piuhola oli tyytyväinen, vaikka harmitteli avausjaksoa.

– Tuli ohipelijakso, mutta ei onneksi ohipeliä. Olimme ensimmäisen jakson nukuksissa, mikä näkyi sovittujen lyöntiratkaisujen muuttamisessa viime hetkissä.

Mailan ykköspalkittu, 5/6 kärkilyöntitehot kerännyt Jouni Itävalo harmitteli kärkipään peliä.

– Emme pelanneet kärjestä kauhean hyvin, emmekä saaneet siellä peräkkäisiä onnistumisia. Tilanteita ei tullut oikeille miehille. Seinäjoen kaltaista joukkuetta vastaan on saatava enemmän tilanteita, jos aiomme voittaa. On kuitenkin varmaa, ettei usko joukkueesta lopu.

JymyJussien ykköspalkittu Henri Puputti antoi tunnutusta Riikoselle.

– Riikonen on minulle jonkinlainen peikko. Kun pallo lähtee hänen mailastaan, tunnun aina menevän väärään suuntaan.

Maila kohtaa seuraavaksi torstaina kotikentällään Alajärven Ankkurit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainokset