Itä koulutti Lännen A-poikia - Urheilu - Kankaanpään Seutu

Itä koulutti Lännen A-poikia: ”Pelin alku oli melkoista rumputulta, se näytti pahalta”

Itä kukisti Lännen 2–0 (9–1, 1–0) Seinäjoella pelatussa A-poikien arvo-ottelussa.

Joona Anttila oli yksi KaMan nuorista A-poikien arvo-ottelussa.

5.7.2019 21:36

Historian viimeisessä pesäpallon A-poikien arvo-ottelussa nähtiin vahva Kankaanpään Mailan edustus: Joona Anttila, Joona Lehtinen, Joonas Peltomäki ja Juuso Vuorenmäki sekä kakkospelinjohtaja Niko Peltomäki.

KaMan Joonas Peltomäki teki parhaansa, mutta Itä osoittautui selkeästi paremmaksi.

Itse ottelussa Itä moukaroi tylysti Lännen ulkokenttää heti avausvuorossa siirtymällä 6–0-johtoon. Lännen peli jatkoi takelteluaan myös loppujakson Idän hallitessa kenttää mielin määrin.

Toisesta jaksosta muodostui huomattavasti tasaisempi Lännen kyetessä tauolta peliin tulleen lukkari Joona Lehtisen johdolla selkeästi tasapainoisempaan suoritukseen.

Jakson ratkaisujuoksu nähtiin viimeisessä vuorossa, kun Idän Samu-Kalle Varonen onnistui ajolähtökotiutuksessaan. Ottelun kolmostilanteet merkittiin Idälle 22–9 ja kärkilyönnit 41–22. Lännen ainokaisen löi Hyvinkään Tahkon Jere Harjuvaara ja toi Seinäjoen JymyJussien Joona Kettunen.

Lännen kakkospelinjohtaja Niko Peltomäki oli pettynyt näkemäänsä.

– Ei tullut peräkkäisiä onnistumisia ja keskiosumat olivat todella vähissä. Tässä nipussa oli niin paljon kokeneita pelimiehiä, että meidän olisi pitänyt pystyä pelaamaan huomattavasti paremmin pienestä jännityksestä huolimatta.

– Pelin alku oli melkoista rumputulta, se näytti pahalta. Pääsimme onneksi toisella jaksolla sentään paremmin mukaan peliin. Muutimme tauon jälkeen ulkopeliämme, mikä paransi otteita, Peltomäki summasi.

Lukkari Joona Lehtisellä riitti virtaa.

Tauolta peliin tulleessa lukkarissa Joona Lehtisessä riitti virtaa lautasen äärellä.

– Kyllähän sitä pitää riittää, sillä neljä vuoroparia on lyhyt aika. Muutoin ei toki ole helpoin paikka tulla mukaan kesken pelin, mutta pääsin kuitenkin aika nopeasti mukaan kuvioihin.

– Itä oli sisäpelissä selkeästi parempi, he tekivät tilannetta ja kotiuttivat hyvin, emme kyenneet näissä vastaamaan lainkaan. Kentällä oli toki myös paljon hyviä ulkopelaajia, mikä vaikutti asiaan, Lehtinen pohti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos