Olympiavalinnat: Vuorela ja Lepistö putosivat kisakoneesta

Tuoreet SM-mitalit eivät riittäneet, kun korona perui näyttökisan. Remi Lindholm vei miesten viimeisen paikan.

Vain keskeltä Pekingiin. Jämin Jänteen Markus Vuorela (vas.), Ristomatti Hakola ja Lauri Lepistö (oik.) ottivat lauantaina kolmoisvoiton miesten 15km perinteisellä maastohiihdon SM-kilpailuissa Imatralla. Triosta vain Hakola valittiin Pekingin olympiajoukkueeseen.

12.1. 20:23

Jämin Jänteen Markus Vuorela (vas.), Ristomatti Hakola ja Lauri Lepistö (oik.) ottivat lauantaina kolmoisvoiton miesten 15km perinteisellä maastohiihdon SM-kilpailuissa Imatralla. Kolmikon hopea- ja pronssimiesten ohuet oljenkorjet katkesivat keskiviikkoiltana, kun Remi Lindholm vei miesten viimeisen olympiapaikan.

Jänteen triosta lopulta vain Hakola valittiin Pekingin olympiajoukkueeseen.

Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui keskiviikkona ja vahvisti Huippu-urheiluyksikön tekemät lopulliset maastohiihdon olympiavalinnat Pekingin talvikisoihin.

Suomen seitsemän naisen ja kuuden miehen kokoinen maastohiihtojoukkue Pekingin Olympialaisiin on saanut lopullisen muotonsa. Viimeisessä vaiheessa joukkueeseen valittiin Lindholmin lisäksi Jasmin Kähärä.

”Tiistaina tehdyissä maastohiihdon valinnoissa avoimeksi jätettiin maapaikkakiintiöstämme vielä yksi paikka naisiin ja yksi miehiin. Keskiviikkona saimme virallisen vahvistuksen, että Planican maailmancup-kilpailuja ei korvata, vaan ne perutaan. Näin ollen kansainvälisiä näyttökilpailuja ei enää ole, joten maastohiihtäjien kansainväliset näytöt on annettu”, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo.

Suomen kisajoukkue saa lopullisen muotonsa 24. tammikuuta, jolloin tehdään loput valinnat.

Joukkue on muodostumassa noin 90 urheilijan kokoiseksi. Talviolympialaiset kilpaillaan Kiinan Pekingissä 4.– 20. helmikuuta.

Olympiavalinnat

Maastohiihtojoukkue Pekingiin

Jasmi Joensuu

Anne Kyllönen

Jasmin Kähärä

Katri Lylynperä

Johanna Matintalo

Kerttu Niskanen

Krista Pärmäkoski

Ristomatti Hakola

Perttu Hyvärinen

Remi Lindholm

Joni Mäki

Iivo Niskanen

Lauri Vuorinen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos