KaMa taipui todennäköiselle karsintavastustajalleen – sairastuvalta hieman apuja kokoonpanoon

Kankaanpään Mailan oma kasvatti Toni Marjamäki löi toisen jakson voittojuoksun. Arttu Vilanderin kunnari jäi ainoaksi lyödyksi juoksuksi.

Vieraspelissä Joensuussa loukkaantunut Jouni Mäki kykeni KaMan onneksi pelaamaan tiistaina Seinäjoella.

19.7. 20:58

Kankaanpään Maila ja Seinäjoen JymyJussit saattavat hyvinkin kohdata keskinäisessä karsintasarjassa syksyllä. Joka tapauksessa runkosarjan viimeinen koitos on näiden joukkueiden ottelu Kankaanpäässä.

JymyJussit on kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen jälkeen neljä pistettä KaMaa edellä, mutta suoran säilyjän paikan tavoittaminen vaatii siltäkin enemmän pelien voittamista kuin viime aikoina on nähty.

Iloisia uutisia kankaanpääläisnippu sai loukkaantuneiden riveistä. Joensuussa ikävän näköisesti kolhiintunut ja kentältä pois autettu Jouni Mäki kykeni jälleen pelaamaan. Mäki oli lyöjänä numerona kuusi, ja ulkokentällä hän pelasi kolmosvahtina.

Ikävänä uutisena KaMalle tuli jälleen kerran tappio, sillä kotijoukkue oli parempi 2–0 (3–0, 4–1) -lukemin.

Kohtaaminen oli kaiken kaikkiaan melko kankaanpääläispitoinen. JymyJussien lukkari Joona Lehtinen on KaMan kasvatti, joka pelasi Mailan vahvuudessa Superpesiksessä kaudet 2018–2020. Etukentällä puolestaan hääräsi niin ikään KaMa-kasvatti Toni Marjamäki.

Avausjakson JymyJussit vei nimiinsä käytännössä toisella lyöntivuorollaan. Kaksi kakkosrajan lyhyttä lyöntiä ja yksi kakkospuolen niin sanottu pussinpohjalyönti polttolinjaan riittivät kolmen 3–0-johtoon. KaMan tehot jäivät piippun, ja kolmostilanteet menivät kotijoukkueelle 14–4.

Toisella jaksolla kamppailu tulevasta kotiedusta heräsi hieman eloon, kun Seinäjoen avaralla kentällä Arttu Vilander löi pallon kohti parkkipaikkaa kakkospuolelta. Kunniajuoksu tasoitti jakson ja avasi Mailan koko ottelun juoksutilin. Tuplajuoksu jäi tekemättä JymyJussien vahvan ulkopelisuorituksen takia.

Onnistumiset kuitenkin virkistivät ulkopeliä. Kentällä alkoi näkyä tuuletuksia ja ennen kaikkea tehokkaita suorituksia. Kuten aiemmissakin otteluissa, ilo jäi lopulta lyhyeksi. Muiden muassa Marjamäki kunnostautui kankaanpääläisten kurittajana lyödyllä juoksullaan.

Kolmen pisteen voitto oli JymyJusseille tämän kauden ensimmäinen, KaMa on tällä hetkellä ainoa joukkue, joka täyttä pistepottia ei ole vielä napannut tänä kesänä.

Pelinjohtaja Mika Kulmalaa ei tavoitettu kommentoimaan ottelua.

Arttu Vilander löi kunnarin Seinäjoella. Arkistokuva on tämän kauden kotiottelusta Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Lukkarina on Janne Kivipelto.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos