Kankaanpää Maratonin nopealla reitillä kisataan jälleen lauantaina – Jarkko Järvenpää hakee kympiltä puolen tunnin alitusta

Kankaanpää Maratonille odotetaan jälleen noin 300–400 juoksijaa. Kympillä Jarkko Järvenpää hakee puolen tunnin alitusta.

Kankaanpää Maraton juostaan jälleen Niinisalon kaduilla lauantaina 15. lokakuuta. Arkistokuvassa lähdetään puolimaratonille vuonna 2020.

10.10. 19:00

Tulevana viikonloppuna juostavalla Kankaanpää Maratonilla alkaa olla pitkät ja menestyksekkäät perinteet. Niinisalon kaduilla juostaan lauantaina jo 17. kertaa maratonin, puolimaratonin ja 10 kilometrin matkoilla.

Organisaattorina toimivan Kankaanpään Maratonklubin Jouni Välisalo on odottavin ja luottavaisin mielin kilpailun aattona. Jutun kirjoitushetkellä perjantaina käynnissä oli viimeinen ennakkoon ilmoittautumispäivä.

”Järjestelyt ovat sujuneet vanhan kaavan mukaisesti. Ennakkoilmoittautumisten osalta näyttäisi siltä, että olemme hivenen viimevuotista tahtia edellä. Toki monet ilmoittautuvat ennakkoonkin aivan viimeisten tuntien aikana ja luonnollisesti etenkin lyhyemmille matkoille ilmoittaudutaan runsaasti vielä kisa-aamuna paikan päällä,” kiteyttää Välisalo.

Kilpailukeskuksena toimii toista vuotta peräkkäin entiset Niinisalon Varuskuntakerhon tilat aivan Niinisalon varuskunnan pääporttien kupeessa.

Välisalo suitsuttaa viime vuoden kilpailun kokemuksesta nykyistä kilpailukeskusta. Entiset Varuskuntakerhon tilat sijaitsevat aivan juoksureitin sekä maalin että lähdön vieressä.

”Tilat ovat todella hyvät sekä sijainniltaan että oheistiloiltaan. Viimevuotisesta jäi erittäin hyvät kokemukset ja myös palaute oli hyvää. Samat tilathan toimivat myös viime talvena Pirkan Hiihdon kilpailukeskuksena.”

Viime vuoden maratonilla kovinta vauhtia piti Turun Urheiluliiton Ali Abdulrahman. Abdulrahmanin debyyttimaratonin voittoaika oli 2.32.07.

Viimeisinä vuosina tapahtuman osallistujamäärä on vakiintunut noin 300–400 juoksijan väliin. Ennakkoilmoittautumisten perusteella on syytä olettaa, että tuohon haarukkaan päädytään jälleen.

”Totta kai toivotaan myös hyvää säätä kisapäivälle. Hyvät kelit houkuttelevat väkeä viivalle etenkin kympin matkalle.”

Perinteisesti Kankaanpää Maratonin aikoihin säät ovat hyvin syksyiset. Onpa tapahtumapäivään herätty joskus yöpakkasten jäljiltäkin. Kokenut organisaatio on vuosien saatossa pysynyt olosuhteiden herrana, vaikka talvi on yrittänyt välillä hönkiäkin päälle.

Tänä vuonna ennusteet näyttävät siltä, että reitille lähdetään ilman ”mustan jään” mahdollisuutta lämpötilojen pyöriessä hieman alle 10 lämpöasteen.

”Yhtenä vuonna kelit olivat yöllä hyvinkin kylmät, mutta silloinkin reitit saatiin hienoon kuntoon kun Rosenbergin Seppo kiersi reitin suola-autolla juuri kisan alla. Reijon sadannella maratonilla vuonna 2004 meidän piti aurata koko reitti lumesta, kun edellisen yön aikana oli satanut runsaasti lunta. Pitää kuitenkin muistaa, että silloin juostiin yli kuukausi myöhemmin mitä nykyään.”

Ennakkoon ilmoittautuneiden listan kovin nimi löytyy 10 kilometrin matkalta. Useasti Kankaanpäässä nähty Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää lähtee tavoittelemaan 30 minuutin haamurajaa. Järvenpää nähtiin viimeksi tapahtumassa vuonna 2020, kun hän voitti kympin suvereenisti voittoajalla 29.57

”Uskon, että hän tulee lähentelemään tai jopa alittamaan tämän kauden maantiekympin kotimaisen kärkiajan.”

Järvenpään kauden paras noteeraus kympillä on 30.25, jolla ollaan kotimaan kauden tilastokakkosena. Nopeampaa on juossut vain Lahden Ahkeran Ossi Kekki ajalla 30.09.

Kilpailutapahtumat Niinisalossa alkavat kympin lähdöllä lauantaina kello 11. Puolimaratonille startataan kello 11.15 ja täyspitkä maraton käynnistyy kello 11.30.

Alueella ja etenkin Taulunojantiellä lauantaina liikkuvien on hyvä noudattaa varovaisuutta, sillä reitillä etenee runsaasti juoksijoita kahteen suuntaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos