Rauli Raitasen valmentama Kankaanpään Jääkarhut on aloittanut uudella sarjatasolla lupauksia herättävästi. Syksyn neljän ensimmäisen ottelun saldona on kolme voittoa ja vain yksi häviö. KJK kärsi viime sunnuntaina tappion sarjakärki KooVee II:lle maalein 8–3.

”Kun jotain tehdään, se tehdään kunnolla” – Jos KJK:n kakkosdivarijoukkuetta valmentava Rauli Raitanen saisi muuttaa takavuosilta yhden asian, nyt hän rohkenisi lähteä Teemu Selänteen seurakaveriksi NHL:ään.

Hihasta kiinni: Jos KJK:n kakkosdivarijoukkuetta valmentava Rauli Raitanen saisi muuttaa takavuosilta yhden asian, nyt hän rohkenisi lähteä Teemu Selänteen seurakaveriksi NHL:ään.


12.10.2022 9:00

Kuka olet, mistä tulet ja mitä teet?

Rauli Raitanen 52-vuotias aurinkosuoja-alan yrittäjä ja jääkiekkovalmentaja Ulvilasta. Päivisin työskentelen yrityksessäni Kaihdin-Porissa, illat ja viikonloput menee KJK:n edusjoukkueen peräsimessä Kankaanpäässä.

Kenen kanssa asut?

Vaimon ja pojan kanssa, toinen poika on jo omillaan.

Mikä sinussa on parasta?

Sitä pitäisi kysyä muilta mutta varmaan määrätietoisuus ja reiluus.

Mistä sinua moititaan?

Olen aika pikkutarkka asioissa. Kun jotain tehdään, se tehdään kunnolla tai sitten ei ollenkaan. Siitä olen joskus kuullut.

Mitä sellaista osaat, jonka vain harva tietää?

Osaan peruuttaa täysperävaunullisen rekan lastauslaituriin.

Mitä teet vapaa-aikanasi? Miten rentoudut?

Vapaa-aikana tykkään mökkeillä, moottoripyöräillä tai liikkua luonnossa. Rentoutuminen tapahtuu näiden asioiden parissa tai soittelemalla kitaraa.

Mikä on varhaisin lapsuusmuistosi?

Kun olin lähtenyt seikkailemaan kolmevuotiaana vähissä vaateissa päiväkodista Porin keskustassa, minut löydettiin siitä lähistöltä sivullisten toimesta ja palautettiin takaisin. Kotiin olin matkalla.

Mikä on paras elämänohje, jonka olet saanut?

Ole oma itsesi

Mistä haaveilet?

Perheen ja läheisten hyvinvoinnista, sellaisesta tavallisesta hyvästä vanhuudesta.

Mihin uskot?

Rehellisyyteen ja aitouteen. Uskon, että on olemassa jokin meitä suurempi voima.

Mikä saa sinut hyvälle tuulelle?

Musiikki, joku hyvä biisi. Myös se, että kun huomaan toisen ihmisen viihtyvän.

Jos voisit muuttaa yhden tekemäsi teon, mikä se olisi?

Olisin lähtenyt jääkiekkoammattilaiseksi Winnipegiin. Mahdollisuus oli mutta en uskaltanut ottaa sitä haastetta. Nyt menisin.

Milloin kävit viimeksi kirkossa? Entä kirjastossa?

Joulukirkossa viime jouluna, kirjastossa en ole käynyt vuosikymmeniin. Vaimo on minulle kirjoja tuonut luettavaksi aina silloin tällöin.

Mikä sinusta piti tulla isona?

Jääkiekkoilijan urasta haaveilin ihan pikkupojasta asti. Jos pelastusopisto ei olisi muuttanut Porista Kuopioon, olisin varmaan palomies.

Millaisesta ruuasta pidät? Missä sitä syöt? Kuka sen tekee?

Liha- tai kalaruoasta. Kotona tai mökillä, vaimo sen tekee ja minä avustan, kalat savustan itse. Jos ulkona syön, suuntaan Buccoon Poriin, Lehtisen Janin Vitello tonnato vie kielen mennessään.

Mikä kirja tai elokuva on painunut mieleesi pysyvästi? Miksi?

Papillon sekä kirjana että elokuvana, tykkään elämäkerrallisista tarinoista, joilla on todellinen pohja. Se on mielenkiintoinen tarina selviytymisestä.

Millaista musiikkia kuuntelet? Mikä on lempikappaleesi?

Tykkään kaikenlaisesta musiikista, mutta ehkä lähinnä sydäntä ovat nämä oman kylän pojat Porista, , Dingo ja muut. Hakulisen Jussin Joutsenlaulu on mielestäni hienoin sävellys ja sanoitus Suomessa, se kolahtaa aina suoraan sydämeen.

Rauli Raitanen kuvattuna vuonna 2005, kun hän ohjasi Ässien korttelikiekon koordinaattorina Ulvilan ja Itä-Porin alueiden yhdistettyä ässäjoukkuetta.

Kenet haluaisit tavata?

Jurgen Kloppin

Käytätkö sosiaalista mediaa? Miten?

Olen Facebookissa, Instragramissa ja Linkedinissä. Päivittelen sinne omia juttujani kuten muutkin.

Milloin viimeksi itkit?

Pari päivää sitten, isäni muistisairaus sai tunteet pintaan.

Millainen maailma on 50 vuoden kuluttua?

Ainakin ilmastollisesti lämpimämpi. Paljon pitää asioita korjata, jotta uskallan sanoa, että maailma on hyvä paikka 50 vuoden kuluttua.

Mitä urheiluseuraa kannatat?

Jalkapallossa Liverpoolia, jääkiekossa Ässiä.

Minne muuttaisit, jos kotikuntasi olisi pakko jättää taakse?

Turkuun tai Tampereelle, Sanotaan Turku meren läheisyyden vuoksi.

Jääkiekon II-divisioonassa lauantaina klo 18 Kankaanpään Jääkarhut–Kangasalan Kisa-Eagles

Kuka?

Rauli Raitanen

Ikä: 52

Siviilisääty: naimisissa

Asuinpaikka: Ulvila

Koulutus: peruskoulu

Ammatti: yrittäjä, jääkiekkovalmentaja

Peliura: Keskushyökkääjä pelasi vuosina 1987-99 Ässien ja Tapparan riveissä 425 runkosarjaottelua SM-liigassa. Saldona 109 maalia, 152 syöttöä ja 357 rangaistusminuuttia. Play offeissa 33 ottelua, pisteet 4+16=20, 18 jäähyminuuttia. Pelasi kauden 1996–97 Ruotsin pääsarjan eli Elitserienin MoDossa.

NHL-varaus: Winnipeg Jets varasi ässäkasvatin kesällä 1990 numerolla 182. Kaksi vuotta aiemmin juuri Jets oli varannut samoissa juniorimaajoukkueissa pelanneen Teemu Selänteen.

Oho: Oli voittamassa Suomen jääkiekkohistorian ensimmäistä MM-mitalia Prahassa 1992. Pentti Matikaisen valmentama Leijonat voitti hopeaa.

Valmentajana: Luotsannut ennen KJK:ta Ässien C-nuoria, Kokemäen Kova-Väkeä II divisioonassa sekä Karhu HT:ta Suomi-sarjassa.

Vuonna 1996 pelihanskoissa oli pidemmät varret ja paidoissa vähemmän mainoksia kuin nykyään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos