Markus Vuorela oli pettymysten kisan paras suomalainen – Iivo Niskanen palaa kotimaahan: ”Meni vihkoon aika lailla kaikki”

Jämin Jänteen Markus Vuorelan suksi hyytyi loppua kohden. Hän oli kuitenkin kisan paras suomalainen.

3.1. 16:47

Helsinki/Oberstdorf

Maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen kolmannesta kilpailusta tuli Suomen mieshiihtäjille raju pettymys. Iivo Niskanen keskeytti kilpailun ja koko kiertueen, ja Jämin Jänteen Markus Vuorela oli perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin väliaikalähdössä parhaana suomalaisena 26:s yli minuutin päässä kärjestä.

Perttu Hyvärinen oli kilpailussa 36:s, Lauri Lepistö 55:s ja Ville Ahonen 58:s.

Niskanen oli jäänyt pahasti kärkivauhdista ennen keskeyttämistään.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo vahvisti asemaansa kiertueen kärjessä voittamalla Oberstdorfin kilpailun. Simen Hegstad Krüger ja Didrik Tönseth varmistivat Norjan kolmoisvoiton. Ruotsin Calle Halfvarsson sijoittui neljänneksi.

Vuorela kertoi V Sportin haastattelussa, että kovaksi suolatulla ladulla suksien pito heikkeni kilpailun loppupuolella.

"Suksi hyytyi loppua kohden, joten peesistä ei nyt hyötynyt”, Vuorela kertoi V Sportin haastattelussa.

"Olosuhde oli yllättävän hyvä, sillä vielä eilen pelkäsimme pahempaa. Latu vain oli suolauksen takia vähän kova.”

Niskanen palaa Suomeen

Iivo Niskanen palaa Suomeen harjoittelemaan.

Suurella lähtönumerolla matkaan lähtenyt Niskanen kertoi keskeyttäneensä, kun hänellä ei ollut mahdollisuuksia kärkikamppailuun. Hän kärsi kilpailussa ainakin suksien huonosta pidosta.

"Meni vihkoon aika lailla kaikki, mitä hiihtokilpailussa voi mennä. Ei ollut hauska enää jatkaa kilpailua”, Niskanen selvitti keskeytyspäätöstään V Sportilla.

"Keli muuttui, eikä suksissa ollut enää pitoa. Hiihto ei tuntunut muutenkaan hyvältä. Hyppäsin sivuun, kun väliajat alkoivat olla 30:n huitteilla.”

Niskanen kertoi vireen tuntuneen normaalilta vielä verryttelyssä.

Olympiavoittaja palaa Tourilta Suomeen harjoittelemaan. Maailmancupissa Niskanen aikoo kilpailla seuraavaksi Les Roussesissa. Ranskan kisoissa on tarkoitus hiihtää 10 kilometriä vapaalla, perinteisen hiihtotavan sprintti ja 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtö.

Les Roussesissa olisi Planican MM-kisoihin valmistautuville suomalaisille mieluisat matkat, mutta kilpailuja uhkaa peruminen, jos sää ei ala alueella viiletä.

Pito hävisi, kun keli muuttui

Val Müstairin takaa-ajossa 20 parhaan joukkoon kirinyt Hyvärinen pettyi Oberstdorfin kympillä. Hänenkin suksistaan katosi luisto kilpailun aikana.

"Ensimäinen kierros oli ok, muuten kilpailusta tuli huti. Käyn vielä keskustelun huoltomiehen kanssa, mutta suksikaan ei ollut kunnossa ja hiihto meni lipsutteluksi”, Hyvärinen harmitteli.

Päävalmentaja Teemu Pasanen vahvisti pito-ongelmat.

"Oli vaikea kisa meille. Ei onnistuttu yhtään, Pasanen tiivisti miesten kilpailun.”

” Keli muuttui kilpailun aikana todella paljon ja monille tuli pito-ongelmia.”

Naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu alkaa kello 15.45 Suomen aikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos