Yksi Jämin Jänteen mies MM-kisoihin, kaksi joutui pettymään

Nuorten MM-kisoissa loistanut Niko Anttola debytoi aikuisten arvokisoissa.

Ristomatti Hakolan kausi on ollut vaikea. Hän saa kuitenkin mahdollisuutensa MM-kisoissa.

7.2. 10:31

Ristomatti Hakola valittiin ainoana Jämin Jänteen miehenä hiihdon MM-kisoihin.

Hakolan kausi on ollut rikkonainen. Kansainväliset näytöt ovat jääneet vähiin, mutta hän pystyi antamaan riittävän todisteen tasostaan Les Roussesin maailmancupin kisoissa. Lisäksi Kankaanpään miehen potentiaali on tiedossa, joten hän läpäisi valintaseulan.

Jänteen hiihtäjistä MM-paikkaa tavoittelivat myös Markus Vuorela ja Lauri Lepistö. Molemmat joutuivat kuitenkin pettymään.

Huonekavereina talven kisoja kiertäneiden Vuorelan ja Lepistön tiedettiin taistelevan MM-joukkueen viimeisistä paikoista. Esimerkiksi Sanoman hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi väläytti Vuorelaa ehdokkaaksi jopa Suomen viestijoukkueeseen, mutta lopulta hänkin jäi siis rannalle.

Nuorten maailmanmestaruuden viime viikolla voittanut Niko Anttola, 19, kiilasi Jänteen kaksikon ohi myös aikuisten MM-ryhmään.

Planican MM-kisoihin nimettiin 17 hiihtäjää. MM-kisat kilpaillaan 22. helmikuuta–5. maaliskuuta.

Mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet julkaistaan ensi viikolla.

Suomen hiihtäjät MM-kisoissa:

Naiset: Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Miehet: Ville Ahonen, Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Lauri Vuorinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos