Rautaa lainaksi Tampereelta, nostolavat Parkanosta –Painonnoston yleisen sarjan SM-mitaleista nostetaan kuun lopussa Karviassa

Paikallista väriä kilpailuissa edustaa Karviasta lähtöisin oleva Roni Peltonen.

Kilpailunjohtajana toimiva Arto Lähdekorpi ja Karvian Kirin voimailujaoston puheenjohtaja Kari Tuuliniemi mittailivat alkuviikosta Karviasaliin nousevan kilpailukeskuksen mittoja, jotta kisat saadaan vietyä suunnitellusti läpi.

17.2. 17:00

Helmikuun viimeisenä viikonloppuna Karviassa on liikkeellä poikkeuksellisen paljon vahvaa väkeä. Tuolloin Karviatalon Karviasalissa mitellään painonnoston yleisen sarjan Suomen mestaruuksista kolmipäiväisissä kilpailuissa.

Karvian Kirin voimailujaokselle kilpailut ovat luonnollisesti omanlainen voimien osoitus. Jaoston puheenjohtaja Kari Tuuliniemen mukaan kilpailupaikkojen rakentamisurakka suoritetaan vasta aivan kilpailuiden alla.

Talkoolaisia Tuuliniemen mukaan kisaurakkaa mahdollistamassa on noin kymmenkunta henkeä. Tehtävää riittää, sillä esimerkiksi kilpailurautoja haetaan Tampereelta sekä kilpailuiden lavat noudetaan Parkanosta.

”Mitään järjestelyjä ei pääse vielä tekemään, kun kilpailutilat ovat vielä muussa käytössä. Aloitamme valmistelun kisojen aatonaattoiltana eli keskiviikkona. Saliin tehdään neljä nostolavaa, joista yksi on kilpailulava ja kolme on tarkoitettu lämmittelynostoille. Tehtävää kyllä riittää, sillä esimerkiksi yksi lavakokonaisuus painaa noin tuhat kiloa”, kertoo Tuuliniemi.

Edellisen kerran painonnoston suomenmestaruuksista on kilpailtu Karviassa vuonna 2011. Tuolloin upouudessa Karviasalissa nostettiin nuorten SM-kilpailut Parkanon Puntin järjestämänä.

”Kisapaikkanahan Karviasali on hyvä, mutta tällaisessa kilpailussa se on tiivis. Salin katsomoihin mahtuu noin 200 henkeä. Tästäkin määrästä joudumme hieman tinkimään, sillä kilpailutilat vievät osan normaalista katsomoalasta.

Nyt kilpailtavien SM-kilpailuiden ensisiemen kylvettiin loppuvuodesta 2021, kun KarKi haki Painonnostoliitolta kisoja järjestettäväkseen. Kisat eivät rakennu itsestään, tämän myöntää myös Tuuliniemi.

”Isompien kisojen järjestäjiä ei ole pilvin pimein. Emme ole juuri kansallisia kilpailuita aiemmin pitäneet, sillä järjestely- ja talkooporukkaa meilläkin on melko vähänlaisesti. Viimeisimmät piirikilpailut järjestimme tammikuun lopussa ja toki punttikoululaisten kesken olemme pitäneet omia pienempiä harjoituskisoja”, toteaa Tuuliniemi.

Kaiken kaikkiaan kolmen päivän aikana lavalla nähdään 98 nostajaa. Suurimman osallistujajoukon Karviaan tuo Tampereen Pyrintö, jolta nähdään kisoissa peräti 15 nostajaa.

Yksi Pyrintöä edustavista nostajista on miesten 102-kiloisten sarjaan osallistuva Roni Peltonen. Karvialaislähtöinen Peltonen on aiemmin nostourallaan edustanut muun muassa Parkanon Punttia ja Kankaanpään Voimailijoita.

Peltonen lähtee sunnuntaina käytävään kilpailuun viime kauden Suomen mestarina. Tuolloin mestaruus irtosi yhteiskiloin 312. Karvian kisaan hän lähtee viime vuoden tilastotuloksella 320 kiloa, joka nousi viime vuoden kesäkuussa Tiranassa kilpailluissa EM-kisoissa.

”On erittäin hienoa päästä nostamaan kotikonnuille paikkaan josta omat nostohommat alkoivat! Toivon syvästi, että paikalle tulee paljon tuttuja jotka pitävät huolen siitä, että Karviatalo raikaa. Lupaan pitää omalta osaltani huolen, että kisoista ei tule tylsää katsottavaa”, toteaa Peltonen toivoen lehtereille saapuvan mahdollisimman runsaan yleisömäärän.

Kilpailuviikonloppu käynnistyy perjantaina 24. päivä kello 12. Lauantaina ja sunnuntaina ensimmäiset kisasuoritukset nostetaan kello 10.

Fakta

Alustava kisaohjelma

Pe 24.2

N 45kg – N 49 kg

N 55kg B – N 64 B

M 55kg – M 81kg

La 25.2

N 55kg A

N 59kg A

N 64kg A

M 89kg – 96kg

Varaus N 71kg B – N +87kg B

Su 26.2

Varaus N 71kg B – N +87kg B

N 71kg – N +87kg

M 102kg – M +109kg

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos