Lumipula haastaa Pirkan Hiihdon: Korvaako Kangas-Pirkka tänä vuonna 90 kilometrin klassikkoreitin?

Edellisen kerran Pirkan Hiihto suksittiin pelkästään Hämeenkankaan alueen laduilla vuonna 2019.

Kuvassa sujutellaan Pirkan Hiihdon ladulla maaliskuussa 2022.

16.2. 17:45

Hiihtokansan perinteinen kevään koitos Pirkan Hiihto uhkaa jäädä hiihtämättä perinteisellä 90 kilometrin reitillä.

Lumitilanne on monin osin haastava, joten sekä järjestäjät että hiihtokansa suuntaavat toivonsa lähitulevaisuuteen ennustettujen lumisateiden suuntaan. Päätös hiihdon järjestämisestä pyritään tekemään tiistaina 21. helmikuuta.

Mikäli Niinisalon ja Ylöjärven Teivon välistä klassikkoreittiä ei saada hiihtokuntoon, pyritään korvaava hiihto, eli Kangas-Pirkka järjestämään Jämin maastoissa samana päivänä, eli 5. maaliskuuta.

Mahdollisen 60 kilometrin mittaisen Kangas-Pirkan lähtö ja maali sijaitsevat Jämijärven Jämin hiihtokeskuksessa. Hiihdon lähtöaika on joustava ja matkaan voi lähteä kello 7–9 välisenä aikana molemmilla hiihtotavoilla.

Mahdollinen Kangas-Pirkka järjestetään retkihiihtotyyppisenä. Ikäsarjoja tai palkintoja ei tapahtumassa siis ole, mutta kaikille kellotetaan kuitenkin ajat, jotka ovat nähtävissä hiihdon jälkeen netissä.

Tapahtumaan osallistuminen lasketaan Pirkan Hiihdon ja Pirkan Kierroksen osallistumiskertoihin.

Edellisen kerran Pirkan Hiihto suksittiin pelkästään Hämeenkankaan alueen laduilla vuonna 2019.

Tuolloin varsinainen Pirkan Hiihto peruttiin lumenpuutteen vuoksi, mutta seuraavaksi lauantaiksi suunniteltu Reppu-Pirkka päästiin järjestämään 54 kilometrin mittaisella reitillä viikon aikana sataneen lumen ansiosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos