Pirkan hiihto houkutteli ladulle uuden kuninkaan ja lähes tuhat muuta talviurheilijaa – katso suuri kuvakooste klassikosta

Pirkan hiihto kutistui heikon lumitilanteen takia 70 kilometriin, mutta takaisku ei latistanut legendaarisen tapahtuman tunnelmaa. Kävimme jututtamassa hurjakuntoisia hiihtäjiä ja heidän tukijoukkojaan Jämin Hiihtokeskuksessa.

Tuore Pirkan hiihtokuningas Martti Petäjä on jättänyt Pirkan hiihdon väliin vain kahdesti. Molemmilla kerroilla syynä on ollut kipsissä oleva jalka. Hurjimpina vuosina harmonikkaa soittava Petäjä on tullut hiihtämään suoraan keikalta ilman yöunia. Upeat viisikymmentä Pirkan hiihtoa sivakoinutta Petäjää haastatteli maaliviivalla tapahtuman kuuluttajana toiminut Juha Mäenpää.

6.3. 10:39

Aamulehti

Legendaarinen Pirkan hiihto on pian 70 vuotta merkinnyt 90 kilometrin hurjaa hiihtomatkaa Kankaanpään Niinisalosta Ylöjärven Teivoon.

Tänä talvena Kankaanpään, Jämijärven ja Ikaalisten alueella kulkeva reitti on kokonaan toinen ja matkakin vain 70 kilometriä. Voiko tapahtumaa siis edes kutsua Pirkan hiihdoksi?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos