Festari täyttää taas keskusta-alueen - ohjelmassa Varikkotyttö-kilpailu

Pekka Soderlund
Festari täyttää taas keskusta-alueen - ohjelmassa Varikkotyttö-kilpailu

Vauhdin Festivaalissa ajetaan tänäkin vuonna kolme näytösajoa.

Pekka Söderlund

Ensi viikonloppuna moottoriurheiluväen katseet kääntyvät Kankaanpäähän, kun kolmannen kerran järjestettävä Vauhdin Festivaali pärähtää käyntiin perjantaina.

Tapahtuman järjestelyistä vastaavan Vauhdin Festivaali Oy:n puuhamies Klaus Juhantalo, mitä uutta tapahtuma tänä vuonna tarjoaa?

–Rata muuttuu, Reiman suora jää pois, joten tapahtuma-alue on edellisvuosia tiiviimpi. Uutena juttuna on vintage-alue, missä on näytillä vanhoja ajoneuvoja, "ihmevehkeet"-alue, missä pääsee näkemään pellepelottomien itse rakentamia työkaluja tai esimerkiksi ajoneuvoja. Uusi juttu on myös Varikkotyttö-kilpailu.

Mikä on ollut järjestelyjen haasteellisin osuus?

–Riittävän talkooporukan löytäminen on tänä vuonna ollut hankalaa. Tämmöisessä tapahtumassa pitää olla tietty määrä talkooväkeä. Se on yksi syy, miksi Reiman suora jäi pois näytösajoreitiltä.

Miten paljon tänä vuonna on kuljettajia ja näytösajoon osallistuvia ajoneuvoja paikalla?

–Tarkkaa määrää on tässä vaiheessa vielä vaikea sanoa, koska moottoriurheiluväki on sellaista, että muutoksia tulee vielä viime hetkillä. Ajoneuvoja ja kuskeja on suurin piirtein saman verran kuin aiemminkin. Siihen olemme kuitenkin panostaneet, että paikalla on erilaista kalustoa kuin viime vuonna.

Aikaisempina vuosina tapahtuman yhteydessä on vilissyt monia suomalaisia moottoriurheilun tähtiä. Tänä vuonna tapahtuman suojelijana toimii rallilegenda Ari Vatanen ja myös lähes yhtä legendaarinen Marcus Grönholm on luvannut tuoda vuoden 2002 mestaruusautonsa näytille. Ovatko herrat myös itse paikalla?

–Valitettavasti kumpikaan herroista ei pääse paikalle, mutta Marcuksen poika, rallicrossin MM-sarjassa kilpaileva Niclas on paikalla. Yllätyksiä on kuitenkin tiedossa, emme halua paljastaa kaikkia tässä vaiheessa. Kannattaa tulla katsomaan ketä täällä on paikalla.

Kyseessä on koko perheen tapahtuma. Onko lapsille suunniteltu jotain erityistä?

–Lapsille on oma Vauhtipuisto hammaslääkärin parkkialueella. Nähtävää ja koettavaa löytyy kaikenikäisille vauvasta vaariin.

Vauhdin Festivaali Kankaanpäässä 11.–12. elokuuta. Katso tarkat aikataulut osoitteesta www.vauhdinfestivaali.fi


Kommentit (2)

  • Esko

    Miksi mainoksissa on ari vatasen ym kuvia kun eivät liity tapahtumaan mitenkää? Harhaanjohtavaa mainontaa.

  • Klaus ja Mikko.

    Klaus ja Mikko keneltä ryöstitte tämän idean? Toivonkin että teidän rahastus kohteenne kuivuu jo ehkä tähän vuoteen. Kumpikin leikkii jotain Bernie Ecclestonea . Täytyy vain ihmetellä millä tämä kaksikko kerkiää vetämään tämän tapahtuman työkiireiltään. Kumpikin kun on näitä 24/7 työmyyriä 😉

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio