Tero Vehkamäki

Kotimainen maastohiihtokausi käynnistyi toden teolla perjantaina Oloksen kansainvälisissä Tykkikisoissa, missä hiihdettiin perinteisen hiihtotavan sprintit. Kankaanpääläisittäin päivä ei olisi voinut olla parempi, sillä se oli karsinnasta finaaliin täydellistä Ristomatti Hakolan ylivoimaa.

Hakola voitti karsinnan, puolivälieränsä, välieränsä ja lopulta finaalin kovatasoisessa kisassa. Jämin Jänteen sprinttitykki johti jokaista erähiihtoansa lähtöpaukusta maaliin.

–Kyllä nyt on taas vaikeiden jaksojen jälkeen itseluottamus tapissa. Täytyy kysyä valmennusjohdolta korkeampaa huonetta, että itseluottamus mahtuu samaan huoneeseen, veisteli Hakola voittajahaastattelussa heti finaalin jälkeen.

Kovatasoisessa kisassa oli mukana koko Suomen sprinttimaajoukkue Anssi Pentsistä ja Toni Ketelää lukuunottamatta. Viivalla oli muun muassa myös monet Oloksen kisat voittanut Alexev Poltoranin ja sprintin olympiavoittaja Nikita Kriukov.

Lopulta finaalissa Hakolaa pystyi haastamaan vain venäläiset Alexander Bolshunov ja Andrev Parfenov. Nuori Juuso Haarala oli neljäs ja kukisti näin olleen Hakolaa lukuunottamatta kaikki muut Suomen maajoukkuemiehet.

Kisan jälkeen Hakolalta kysyttiin kilpakumppaneiden hiihdosta.

–Vaikea sanoa niistä mitään, kun hiihdin itse koko päivän keulassa. Olihan tämä ylivoimaisesti paras kisani Oloksella. Hyvä alku olympiakauteen, hymyili tyytyväinen Hakola.

Oloksen kisat jatkuvat viikonloppuna molempien hiihtotapojen normaalimatkan kisoilla.

Katso kisan tulokset tästä linkistä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio