Into lopahtaa jo 13-vuotiailla: Kestävyysjuoksun tulevaisuus äärimmäisen huolestuttavaa

Kimmo Kero
Into lopahtaa jo 13-vuotiailla: Kestävyysjuoksun tulevaisuus äärimmäisen huolestuttavaa

Maastojuoksukilpailussa matkaan ampaisivat muun muassa Elias Sairio, Eemil Sairio, Kosti Saine, Mikael Lähteenmäki ja Pietari Kiviranta.

Paavo Tuori

JUOKSU Kestävyysjuoksun Satakunnan ja koko Suomenkin tilanne tuli hyvin esiin Satakunnan mestaruusmaastoissa Ulvilan Massilla.

Kun T/P 9-sarjoissa kirmaisi yli kahdeksankymmentä osanottajaa, saatiin vanhimpien sarjoissa vain osa mitaleista jaetuiksi. Vielä 13-ikäisiin saakka osanottajia riittää, mutta sitten käy kato.

Seutumme seurojen menestys oli jälleen tänäkin vuonna kokonaan Leiskun nuorten varassa.

Yksi mestaruus meni kuitenkin myös Siikaisiin, Noormarkun Nopsaa edustavan Juli Ylikahrin voittaessa N19 4 km.

Leiskulaiset juoksivat kisoissa kolme henkilökohtaista mestaruutta ja muutaman hopea- ja pronssimitalin.

Voittajina maaliin tulivat T15 Ruut Nieminen, P15 Aleksi Joensuu ja P11 Tino Knuutila. P11- sarja oli lähes täysin Leiskun juhlaa, sillä Knuutilan hienon juoksun lisäksi kaksi muutakin seuran edustajaa oli neljän joukossa.

Hopeisen mitalin Ulvilassa juoksi N19 Heli Tuominen. Pronssimitalit ojennettiin P15 Johannes Kivirannalle ja P11 Leevi Heiniselle sekä jämijärviläisen Tuomisen perheen toiselle mitalistille N17 Mari Tuomiselle.

Muiden leiskulaisten sijoitukset olivat: N17 4. Inka Heinisen. P15 5. Matias Seilonen.T14 5. Maria Juhala. P13 4. Mikael Lähteenmäki, 5. Elias Sairio, 6. Kosti Saine, 13. Pietari Kiviranta ja 14. Eemil Sairio. P11 4. Rami Tuominen. T10 5. Siiri Laino, 10. Kerttu Heininen ja 19. Elli Isometsä. P10 10. Frans Rintamäki. T9 14. Siiri Heininen, 20. Aada Votshenko ja 32. Anna Saine sekä P9 10. Taavi Manner, 15. Tiitu Uusitalo ja 21. Eino Isometsä.

Myös kolme joukkuekultaa oli tuomisina kisoista.

Niistä vastasivat P15 ( Joensuu, Kiviranta ja Seilonen ), P13 (Lähteenmäki, Sairio ja Saine) sekä P11 (Knuutila, Heininen ja Tuominen ). Joukkuepronssia juoksi T10 kolmikko (Laino, Heininen ja Isometsä ).


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio