Päivi Leppilahti

Sade ei haitannut yhtään Kids kriterium -kisassa, joka käytiin pyöräilyn maantiekauden päätöskilpailuissa lauantaina Kankaanpäässä. Lasten kortteliajoon osallistui parikymmentä lasta, jotka kiersivät kahdesti 1,1 kilometrin radan.

Lasten pyrähdyksen loppumetrit olivat huikean jännittävät, sillä lyhyellä loppusuoralla voittoon polki turkulainen 11-vuotias Toivo Laakso. Hän oli nuoremman veljensä kanssa Kankaanpäässä mummolassa ja he molemmat osallistuivat kisaan.

Kids kriterium -kilpailijoita matkaan ohjeistanut Elle Porri vetää Porin Tarmon väreissä Fillarikoulua 6–13-vuotiaille lapsille Porissa.

–Fillarikoulua pyöritetään nyt viidettä kesää. Mukana on noin 40 lasta ja 6–8 vanhempaa, että pystymme viemään harjoitukset läpi, kertoo Elle Porri.

Hän kertoo, että Fillarikoulussa painotetaan maastopyöräilyä, joka tuntuu olevan lapsille mieluista puuhaa.

–Maastoja koetetaan vaihdella, mutta ne valitaan sen mukaan, että lapset selviytyvät harjoituksesta hyvin. Yllättäen Yyteri on yksi suosituimmista harjoitusmaastoista.

–Meillä on neljä eri tasoista ryhmää. Mitä enemmän lapset harjoittelevat, niin sitä vaikeampiin maastoihin heidät voi viedä.

Porin Tarmon Fillarikero kokoontuu kesällä kerran viikossa.

Päivi Leppilahti
Elle Porri vetää Porin Tarmossa Fillarikoulua ja toivoo, että vastaava kipinä syttyisi myös muualla, sillä lapset ovat innolla mukana pyöräilemässä.

Elle Porri vetää Porin Tarmossa Fillarikoulua ja toivoo, että vastaava kipinä syttyisi myös muualla, sillä lapset ovat innolla mukana pyöräilemässä.

Elle Porri toivoo, että Fillarikerho-kipinä syntyisi myös muualla kuin Porissa, sillä lapset ovat innolla mukana toiminnassa. Harrastus vaatii vain polkupyörän ja kypärän.

Lauantaina ajettiin myös aika-ajo sekä korttelietapit nuorten, naisten ja miesten luokissa.

Kisa jatkuu sunnuntaina, jolloin on vuorossa maantie-etappi, joka lähtee Kankaanpään torilta, käy Jämillä ja palaa takaisin Kankaanpäähän. Lähtö on Kankaanpään Keskuskadulta kello 10.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio