Video: "Meillä ei ole mitään hätää tässä sarjassa"

Kankaanpään Maila on päässyt tappion kurimuksesta uuteen nousuun. Paikka ensi kauden Superpesiksessä on täysin joukkueen omissa käsissä.

Juha Levonen
Video: "Meillä ei ole mitään hätää tässä sarjassa"

Kankaanpään Mailan kapteeni Jouni Itävalo on luottavainen oman joukkueensa kykyyn säilyttää paikka Superpesiksessä.

Pekka SöderlundKankaanpää

Viikossa voi tapahtua paljon. Jos viikko sitten alkaneissa Superpesiksen alemman jatkosarjan avauspelissä Kankaanpään Mailan tilanne näytti lohduttomalta tappiollisen Hyvinkää-ottelun jälkeen, eilinen kotiottelu Kempeleen Kiriä vastaan näytti jo paremmalta.

Maila otti elintärkeän voiton ensin perjantaina Imatralla ja eilen tiistaina kaatui Kempeleen Kiri jaksoin 1–0 (2–2, 5–2).

Ottelun avausjakso oli juuri niin tasainen mitä etukäteen aavisteltiinkin. Maila oli niskan päällä, mutta tämän kauden perisynti – kotiuttamisen vaikeus – nousi jälleen esiin.

Maila teki jaksolla 10 kolmostilannetta, mutta sai hyödynnettyä niistä vain kaksi. Kaiken lisäksi toinen KaMan juoksuista syntyi harhaheitolla.

Toisella jaksolla Maila pisti isompaa vaihdetta silmään heti avausvuorossa ja meni vierailta karkuun. Avausvuoro päättyi KaMan johtaessa 3–0. Tiukka ulkopeli piti Kempeleen sisäpelin kurissa läpi jakson. Samaan aikaan Maila kaunisteli omia lukemiaan ja viimeiseen vuoropariin mentiinkin vankassa kankaanpääläisjohdossa.

Kempele pääsi kunnolla haastamaan vasta viimeisen vuoroparin aloittavalla lyöntivuorolla tilanteessa 5–0.

Mailan ulkopeli hajosi hetkeksi epäselvän tilanteen jälkeen. Mailan pelaajien keskittyessä tuomareille kiukuttelemiseen, Kempele iski kaksi juoksua.

Kotijoukkueen onneksi ulkopeli palasi kuitenkin uomiinsa nopeasti, eikä Kempele päässyt iskemään enempää juoksuja.

Videolla KaMan kapteeni Jouni Itävalo kertoo mietteitään Kempele-ottelun jälkeen. Juttu jatkuu videon alapuolella.

 

Ottelun jälkeen koko Mailan joukkueesta huokui valtava itseluottamuksen kasvu. Jos viikko sitten jokainen mies käveli pukukopille jalkojaan tuijotellen, kahden voitokkaan pelin jälkeen jokaisen oli helppo hymyillä.

Myös pelinjohtaja Mika Peltonen oli muuttunut mies. Lehdistötilaisuudessa mies jopa hymyili.

–Pakko myöntää, että tällä kaudella otteluiden jälkeen olen ollut liian monta kertaa toisenlaisissa tunnelmissa, toteaa viuhkamies hymyillen.

Kankaanpääläisjoukkueessa tärkeän ottelun merkitys huomioitiin erityisen tarkasti. Myös kotiutuksen ongelmiin on haettu ratkaisuja.

–Kertaakaan emme ole katsoneet kotiutuspaikkoja niin tarkasti etukäteen kuin tätä ottelua ajatellen. Ensimmäisellä jaksolla kotiutus ei vielä toiminut halutulla tavalla, mutta toisella jaksolla homma aukesi kunnolla, kertoo Peltonen.

Mailan kapteeni Jouni Itävalo uskoo, että eilisellä pelillä KaMa todisti sen, että joukkueella ei ole mitään hätää.

–Pelasimme tasaisen pelin. Kukaan ei sortunut tällä kaudella liian usein nähtyihin ulkopelin hölmöilyihin. Peruspelimme oli todella hyvää, ja kun pidämme tämän tason, meillä ei ole mitään hätää tässä sarjassa, toteaa Itävalo.

–Ensimmäisellä jaksolla ulkopelin merkitys korostui erityisesti viimeisen vuoroparin kohdalla, että kaveri ei päässyt iskemään jaksovoittoon vaadittua juoksua. Toisella jaksolla saimme hyvän alun, kolme pinnaa heti alkuun vaikeutti vastustajan peliä merkittävästi, jatkaa Itävalo.

Voitosta huolimatta KaMa on edelleen sarjan viimeinen, mutta tasapisteissä Alajärven Ankkureiden kanssa.

Kama–KeKi

Kankaanpään Maila kohtasi Kempeleen Kirin tiistai-iltana Pohjanlinnan kentällä. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon jaksoin 1–0 (2–2, 5–2)

Maila hallitsi pelitapahtumia. Kolmostilanteet jakautuivat 23–11.

Palkitut: Kama I: Joni Rytkönen, II Arttu Vilander. KeKi I: Jarmo Viittanen, II: Aki hanhela.

Yleisöä: 912

Voiton ansiosta KaMa kohensi asemiaan alemmassa jatkosarjassa. Joukkue on edelleen sarjan jumbopaikalla, mutta tasapisteissä Alajärven Ankkureiden kanssa. Molemmilla on 29 ottelun jälkeen koossa 22 pistettä. Joukkueiden edellä on kahden pisteen päässä Kempeleen Kiri, jolla on kuitenkin yksi ottelu enemmän pelattuna.

Alemmassa jatkosarjassa viimeiseksi jäävä joukkue tippuu suoraan Ykköspesikseen.

KaMalla on vielä kolme ottelua jatkosarjaa jäljellä.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio