Pentti Anttila

Raviurheilu Mika Forss ohjasti Vieskerin Virvan viidenneksi Vermon kuningatarkilpailussa.

Honkajokisen Jukka Vanhahonkon kasvattama, Talli Vanhahonkon omistama ja kankaanpääläisen Sanna Päivikeen valmentama 7-vuotias tamma oli pitkällä 3 100 metrin päätösmatkalla viides, mikä tiesi samaa sijoitusta kokonaiskilpailussa.

Vieskerin Virva hävisi kuningatar Saaga S:lle 2,8 sekuntia. Tamma tienasi viikonlopun urakoinnista 10 000 euroa.

Kisat alkoivat Vieskerin Virvalta hyvin, sillä se sijoittui lauantaina 2 100 metrin avausmatkalla kolmanneksi ainoastaan 0,4 sekuntia johtava Akaasialle hävinneenä. Kilometriaika 1.24,3a oli tamman uusi ennätys.

Sunnuntaina Kuningatarkisan maililla Vieskerin Virva paransi lauantaina juoksemaansa ennätystä 2,1 sekuntia lukemiin 1.22,0a/1609 metriä.

Mika Forssin mukaan Vieskerin Virva teki hyvät juoksut jokaisella matkalla.

– Avauspäivänä tamma tuntui koko matkan tosi hyvältä. Loppukurvissa ajattelin hetken korvien avaamista. En kuitenkaan ottanut riskiä, vaan jätin korvat kiinni. Mielestäni korvien avaaminen olisi tiennyt joko voittoa tai laukkaa.

Mika Forssilla jäi kisoista todella hyvät fiilikset tulevaisuutta ajatellen.

– Maililla oltiin koko ajan kärjen tuntumassa. Tamma tuli viimeisen kierroksen 20,5 vauhtia. Päätösmatkalle oli jännä lähteä kokonaiskilpailua ajatellen, kun voimia jäi mielestäni hyvin varastoon. Pitkä päätösmatka meni kaikin puolin suunnitellusti. Nuoressa tammassa on selvää kuningatarainesta tulevina vuosina, Forss totesi.

Sanna Päivike oli alun perin vastaan nuoren tamman ilmoittamista raskaaseen kuningatarkisaan.

– En ole enää lainkaan sitä mieltä. Oli hyvä kun tultiin mukaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevia koitoksia.

Mukana kuningatarkisassa oli myös Reijo Ranteen kasvattama ja valmentama R.R.Ruskariina. Avausmatkalla se hylättiin loppusuoran laukan vuoksi.

Sunnuntain maililla sijoitus oli yhdeksäs. Pitkälle päätösmatkalle Seppo Markkulan ohjastama tamma ei osallistunut.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio