Pyöräkisa Kankaanpäässä – nähtävää koko perheelle ja lapsille oheisohjelmaa

Pekka Söderlund
Pyöräkisa Kankaanpäässä – nähtävää koko perheelle ja lapsille oheisohjelmaa

Viikonloppuna Kankaanpäässä riittää nähtävää ja koettavaa erityisesti kilpapyöräilyn ystäville.

Tänä viikonloppuna ajetaan Kankaanpäässä Skoda Maantiecupin finaalit. Pyöräilyn maantiekauden päätöskilpailuun osallistuu noin 150 pyöräilijää.

Kilpailu sisältää kolme etappia jotka aloitetaan lauantaiaamuna aika-ajolla. Rajuakin rajumpi kortteliajo on vuorossa iltapäivällä. Sunnuntaina kilpailu päätetään maantie-etappiin, joka lähtee torilta, käy Jämillä ja palaa jälleen torialueelle.

– Tänä vuonna yleisölle on enemmän oheisohjelmaa ja mukana on lauantaina ennen kortteliajoa polkupyörätrial, jossa yleisö pääsee katsomaan osaajien temppuilua sekä kokeilemaan sitä itsekin, Jyrki Lepistö Porin Tarmosta kertoo.

Mukana on myös mukana lasten Kids kriterium, joka on lapsille suunnattu kahden kierroksen mittainen korttelikisan pyrähdys. Kilpailun tarkoitus on tutustuttaa lapsia kilpailemiseen iloisella ja hyvällä fiiliksellä.

– Kisaan osallistutaan omalla pyörällä, ja pyörä voi olla millainen vain, vaikkapa kolmipyöräinen, naurahtaa Jyrki Lepistö.

Kilpailukeskus ja varikko sijaitsevat torilla, jonka läheisyydessä onkin mukava seurata kisoja. Varsinkin kortteliajossa on vauhtia ja nähtävää.

Kortteliajo tarjoilee vauhdikasta menoa ja meininkiä katsojille. Jos ei ole koskaan ollut pyöräkisoissa ja ajattelee, että se on vähän tasapaksua, niin lauantaina 9. syyskuuta kello 15 kannattaa Kankaanpäässä muuttaa käsitystään. Reitti on haasteellinen ja kilpailijat pujottelevat torin ympäristössä jopa yli 50 kilometrin tuntinopeutta.

– Olisi hienoa, jos Kankaanpäähän saataisiin ripaus eteläeurooppalaista pyörätunnelmaa. Kannustusta, ääntä, oheisohjelmaa ja sellaista suuren tapahtuman tuntua.

Sunnuntaina ratkaistaan lopullisesti kestävin ja nopein kuski. Yli sadan kilometrin matka tulee aiheuttamaan yllätyksiä, eikä mikään ole selvää ennen maalia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio