SM-kisa: Traktorit mittelevät voimiaan Pesämäessä

Päivi Leppilahti
SM-kisa: Traktorit mittelevät voimiaan Pesämäessä

Hevosvoimat jylläävät Pesämäessä lauantaina.

Pekka Söderlund

MOOTTORIURHEILU Pesämäen mootoriurheilukeskuksen kesän kilpailukausi starttaa tulevana lauantaina, kun Honkajoella järjestetään tractor pullingin SM-osakilpailu. Aiemmin Pesämäessä on järjestetty koe- ja testikilpailuja, mutta nyt kyseessä on virallinen SM-statuksen omaava kilpailu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että paikalla ovat kaikki Suomen kovimmat vetäjät kalustoineen.

Tractor pullingissa on tiukat kansainväliset säännöt, joten paikalla olevalla kalustolla pystyy kisaamaan myös kansainvälisissä kilpailuissa.

Pesämäessä kilpaillaan kolmessatoista eri kilpailuluokassa Farmi 2500:sta aina Farmi 8000 asti. Ennakkoon on ilmoittautunut noin 60 kuljettajaa.

Kisan järjestelyistä vastaavat Honkajoen Moottorikerho ja Kauhajoen Traktoriurheilijat odottavat paikalle noin 2000 katsojaa.

–Sen verran SM-osakilpailut yleensä keräävät yleisöä. Toki esimerkiksi sää vaikuttaa yleisömäärään merkittävästi, mutta ainakin tällä hetkellä ennusteiden mukaan keli on mitä mainioin, kertoo kilpailunjohtaja Timo Pirilä.

Kilpailu alkaa lauantaina kello 11. Kokonaiskilpailun tarkkaa aikataulua on mahdoton laatia, mutta arvioiden mukaan viimeiset vedot vedetään kello 17–18.

–Päivä on pitkä, mutta kisaa pääsee seuraamaan kesken päivänkin. Lisäksi kiinnostavaa nähtävää on myös varsinaisten vetojen lisäksi, sillä varikkoalue on avoinna yleisölle.

Tractor pullingin SM-osakilpailu Pesämäen moottoriurheilukeskuksessa Honkajoella 20. toukokuuta alkaen kello 11.


Kommentit (3)

  • H

    nekö ovat Jurin vaihtoehdot

  • juki

    järkevämpää kuin pakolaisten elättäminen veronmaksajien piikkin

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio