Taiteilija Rytkönen ja poika - mies pelasi uransa parhaan kauden

Joni Rytkönen on Kankaanpään Seudun Yritteliäin pelaaja 2017. Mies pelasi uransa parhaan kauden.

Pekka Söderlund
Taiteilija Rytkönen ja poika - mies pelasi uransa parhaan kauden

Kankaanpään Seutu palkitisi Joni Rytkösen Yritteliäimpänä pelaajana 2017.

Pekka Söderlund

PESÄPALLO Taikuri, mailavirtuoosi, röyhkeä. Edellä mainittuja sanoja kuuli useasti menneenä kesänä Pohjanlinnan kentällä, kun Joni Rytkönen oli lyöntivuorossa. Yleisö todella odotti, mitä Rytkösellä oli tarjottavana. Yleensä ainakin kerran pelissä "taikuri" hassutti vastustajan etukenttää ja sai kriittiseltä kankaanpääläisyleisöltä ansaitsemansa aplodit kaupan päälle.

Rytkönen tuli Kankaanpäähän hakemaan aiempaa suurempaa peliroolia. Se hänelle annettiin ja hän vastasi huutoon.

–Lähdin tavoittelemaan paikkaa ykköskärjen vaihtajana. Pelasin lähes koko kauden numerolla kaksi, mutta jossain vaiheessa kautta pelasin myös kärjessä. Kokonaisuutta ajatellen mennyt kausi oli henkilökohtaisella tasolla urani paras, kertoo Rytkönen.

Omasta hyvästä pelivireestä johtuen mailavirtuoosi olikin ajoittain varsin kaksijakoisissa tunnelmissa. Vaikka oma peli sujui, joukkueella oli vaikeaa. Peli ei kulkenut ja tappion raskas viitta seurasi KaMaa erityisesti runkosarjan lopussa.

–Kun joukkueella menee huonosti, ei voi olla tyytyväinen omaankaan suoritukseen.

Heinäkuu oli KaMalle raskasta aikaa. Silloin pelaajat tukeutuivat toisiinsa. Paineet olivat valtavat, mutta Rytkösen mukaan usko ei loppunut missään vaiheessa.

–En ole koskaan aiemmin pelannut näin avoimessa joukkueessa. Kaikki huolet ja murheet, oli ne sitten pelillisiä tai siviiliasioita, purettiin aina yhdessä joukkueen kesken. Ehkä se oli se "juttu", mikä sai meidät kestämään ne huonotkin hetket.

Joukkueen henkinen johtajuus oli muutaman pelaajan harteilla.

–Kopissa oli äänessä itseni lisäksi (Sami) Joukainen, (Jouni) Itävalo ja kauden edetessä myös (Valtteri) Kleemolasta kasvoi johtohahmo.

Joukkueen hahmoista puhuttaessa Rytkönen haluaa ehdottomasti nostaa vielä yhden henkilön esiin.

Utusen Teemu on uskomaton jätkä. Sillä ei ole koskaan huono päivä. Mies on jatkuvasti yhtä hymyä.

Rytkösen ulkopelirooli muuttui kauden puolivälissä. Mies pelasi alkukauden polttolinjassa, mutta lukkaritaustan omaavana hänet nostettiin hieman yllättäenkin lukkariksi.

–Alunperin siinä taisi olla tarkoituksena vain piristää ulkopeliämme hetkeksi. Loppujen lopuksi siinä kävi kuitenkin niin, että olin lautasen äärellä käytännössä koko loppukauden. Se ei missään nimessä ollut oma tarkoitukseni, koska tykkäsin pelata polttolinjassa ja Ville-Veikko Olli pelasi mielestäni lukkarina hyvin.

KaMan kausi päättyi viiden ottelun voittoputkeen. Voittokulku alkoi viimeisellä mahdollisella hetkellä.

–Olihan se Oulu-peli, missä oli pakko ottaa kolmen pisteen voitto, melkoisen kova koitos. Se kun klaarattiin, mentiin toiseen kuoleman peliin Kempelettä vastaan. Kun ne ottelut oli voitettu, ei siinä ollut Siilinjärvellä enää mitään mahdollisuutta meitä vastaan. Kun joukkue selviää tuollaisista peleistä voittajana, itseluottamus on niin kova, että vaikea on kenenkään tulla haastamaan.

–Tottahan joukkueiden välinen tasoerokin oli selkeä, SiiPe taisi kolmessa ottelussa saada yhteensä parikymmentä kolmostilannetta.

Joni Rytkösen sopimus Kankaanpään Mailassa päättyi tähän kauteen. Mies ei vielä osaa sanoa missä pelaa ensi kaudella.

–Kaikki on vielä avoinna. Mitään ovea ei ole vielä suljettu. Sopimusasiat ratkeavat tulevien viikkojen aikana.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio