Tunnelin päässä näkyy valoa

Pikajuoksija Ville Myllymäen alkukausi oli tekniikka- murheiden sävyttämä.

Joonas Salli
Tunnelin päässä näkyy valoa

Ville Myllymäki aikoo voittaa kolmannen perättäisen Suomen mestaruuden ensi viikonloppuna Seinäjoella.

Pekka Söderlund

YLEISURHEILU Suomen nopeimman miehen tittelistä kilpaillaan vajaan viikon kuluttua Seinäjoen Kalevan Kisoissa. Kisoissa, missä Kankaanpään Seudun Leiskun Ville Myllymäki on kahdesti peräjälkeen juossut oman ennätyksensä ja voittanut sileän satasen Suomen mestaruuden.

Myllymäen alkukausi on mennyt alavireisesti. Miehen kauden paras sallituissa tuulioloissa juostu satanen kesti 10.56. Se on kaksi kymmenystä hitaampi kuin viime vuoden Kalevan Kisojen aika.

–Nihkeää on ollut. Tekniikan kanssa on painittu koko alkukausi. Juoksu ei ole ollut teknisesti sellaista kuin sen pitäisi olla. Valoa on kuitenkin näkyvissä. Joensuun Eliittikisoissa homma oli jo parempaa ja juoksukin teknisesti kauden parasta.

Kankaanpääläispikajuoksijan mukaan tekniikkaongelmat korostuvat silloin kun kunto ei ole parhaimmillaan.

–Silloin kun ei saa itsestään täysiä tehoja irti, tekniikan merkitys korostuu. Onneksi isoimmat ongelmat ovat jo takanapäin.

Joensuussa Myllymäki juoksi kauden parhaansa, 10.45, mutta tuuliolosuhteiden takia sitä ei lasketa kauden parhaaksi ajaksi.

Suomen pikajuoksutaso on Myllymäen mukaan nousussa, joten Seinäjoella on odotettavissa kiivas taistelu.

–Se sopii minulle. Isot kilpailut sopivat minulle ja mitä tiukempaa taistelu on, sen parempi. Silloin saan itsestäni kaikki tehot irti.

Myllymäki tietää, että kolmannen Suomen mestaruuden saavuttaminen edellyttää – tälläkin kertaa – kauden parasta juoksua. Kahtena edellisenä vuotena mies on siinä onnistunut ja juossut samalla oman ennätyksensä.

Vaikka alkukausi on tulosten valossa ja tekniikankin osalta mennyt penkin alle, Myllymäki ei ole huolissaan. Näin on käynyt ennenkin.

–Viime kausi oli aikalailla samanlainen. Juoksu lähti kulkemaan kunnolla vasta Kalevan Kisoissa. Myös toissa kesänä kausi eteni samaa rataa. Mestaruuden uusiminen vaatii nappisuoritusta, ajan pitää olla 10.30-alkuinen, mikäli mielii voittaa, ennustaa Myllymäki.

MM-kisoihin kankaanpääläisellä ei ole tällä kaudella mitään mahdollisuutta päästä.

–Kalevan Kisoissa on viimeinen mahdollisuus antaa näyttöjä Lontoon MM-kisoihin. Suora valinta edellyttäisi 10.12 juoksua. Rankingin kautta kisoihin voisi päästä 10.20 ajallakin, mutta rehellisesti sanottuna noihin aikoihin ei tällä kaudella ole mitään saumaa. Tietenkin kaikki on aina mahdollista, jos sattuisi tulemaan se elämän paras juoksu ja kaikki asiat osuisivat kerralla nappiin. En kuitenkaan usko sellaisen olevan tällä kaudella mahdollista.

Kalevan Kisojen jälkeen Myllymäen kausi jatkuu Eliittikisoissa. Vaikka MM-kisat jäävätkin todennäköisesti väliin, yksi mielenkiintoinen kilpailu saattaa olla vielä tulossa.

–Elokuun lopussa järjestetään Taiwanissa Universiadit, mihin Suomestakin saatetaan lähettää viestijoukkue. Kyseessä on yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoiden maailmanlaajuiset kilpailut. Universiadeja pidetään "opiskelijoiden olympialaisina". Tänä vuonna minulla on iän puolesta viimeinen mahdollisuus päästä sinne.


Kommentit (1)

  • Upv

    On se hienoa että Seinäjoella esiintyy todellisia seutumme urheilijoita . Kun tuo kuuluisa Kankaanpään Maila tuolta kylältä ei pisteitä edes ostamalla saa.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio