Äitiyden suorittaminen on rankkaa ja haastavaa työtä

Äideistä parhain on laulu, jota yhä edelleen soitetaan radioissa näin Äitienpäivän läheisyydessä. Jämijärveltä kotoisin olevan Jari Huhtasalon, tuolloin vuonna 1972 ja 13-vuotiaan pojan, kaunis laulu teki lähtemättömän vaikutuksen suomalaisiin.

Laulu alkaa sanoilla: "Lapsuus se on korvaamaton. Paljon mä sain, siks' kiitän nyt vain."

Näihin kahteen lauseeseen kiteytyy varmasti parhaiten se sanoma, miksi äitienpäivää vietetään.

Äidin rakkaus, läsnäolo, välittäminen ja kuuntelemisen taito antavat hyvät eväät lapselle lähteä maailmalle.

Toinen asia on, arvostaako lapsi saamaansa tällä hetkellä, huomenna tai tulevaisuudessa vai vasta äitinsä haudalla.

Tänä päivänä äitinä oleminen on haastavaa, sillä vaatimukset yhteiskunnassa ovat kovat. Pitää olla läsnä ja riittävä lapselleen, ylläpitää ihanaa kotia, täyttää miehen tarpeet sekä useimmiten käydä vielä töissä.

Maailman menossa pitää olla mukana trendikkäänä ja ihannenaisen mitoissa, vahvana ja tiukassa lihassa.

Harrastuksia pitää olla vähintään 3 kertaa viikossa. Puhumattakaan, että jäisi kaikki some-kanavat tarkistamatta ja kommentoimatta viiden minuutin välein.

Äidistä, joka hoitaa lapsiansa ja leikkii heidän kanssaan päivästä toiseen ja tekee ehkä haastavinta työtä ikinä, ei kirjoiteta lehdissä eikä tykätä somessa eikä juurikaan arvosteta yhteiskunnassamme.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio