Ammatinvalinnassa ollaan suurten asioiden äärellä

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioihin päättyy huomenna. Vastaavasti korkeakouluihin kevään 2018 yhteishaku alkaa 14. maaliskuuta ja päättyy 28. maaliskuuta.

Uutta tänä vuonna se, että tammikuusta alkaen ammatilliseen koulutukseen voi hakeutua myös jatkuvan haun kautta.Se antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Oppilaitokset päättävät tarkemmista hakuajoista, hakumenettelyistä ja valintaperusteista.

Ammatinvalinta ei ole helppo paikka. Osalle peruskoulun päättäville nuorille tie tulevaisuuteen on selvä, mutta osalle ei.

Suuria kysymyksiä on ilmassa. Jaksanko opiskella, sovellunko alalle ja jos kiinnostunkin kesken kaiken muusta työstä.

Useimpien vanhempien pyynnöstä Seutu selvitti, ovatko yläkouluikäisten opinto-ohjaajat ajan tasalla nykyajan ammatinvalintakysymyksissä. Heidän roolinsa on varsin merkittävä opintopolkuaan valitsevien nuorten elämässä vanhempien lisäksi.

Hereillä ollaan, vakuuttivat opinto-ohjaajat. Työelämä ja sen vaatimukset sekä ammatit muuttuvat varsin nopeasti. On pysyttävä ajan hermolla. Onneksi nykyisin valittavat opintopolut ovat joustavia. Nuorilla on lukuisia vaihtoehtoja valittavanaan.

Opinto-ohjaajat tietävät, että suurin haaste on siinä, miten saada nuoren omat ajatukset heräteltyä tämän runsauden sarven äärelle.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio